Brundtland WHO juhiks

28. jaanuar 1998, 00:00

Maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) juhatus valis eile Norra ekspeaministri Gro Harlem Brundtlandi WHO uueks peadirektoriks. Juhatuse otsuse peab mais kinnitama 191 liikmesriigi assamblee.

58aastane Brundtland vahetab juulis välja kümme aastat peadirektori ametis olnud jaapanlase Hiroshi Nakajima. 32-liikmelise juhatuse viiendas hääletusvoorus sai lääneriikide soosik Brundtland 18 häält ehk nõutust ühe hääle rohkem.

Tugeva liidrina tuntud Brundtlandil on arsti diplom ja ta on olnud kolm tähtaega Norra peaminister. WTO aparaadis töötab 4000 inimest ja selle aastaeelarve on 12,6 miljardit Eesti krooni. WTO põhiülesanne on võidelda maailmas nakkushaiguste vastu.

Brundtlandi valimise heaks tegi viis inimest täispalgaga pool aastat tööd. FT-DI-ÄP

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing