Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Uus hiina restoran ei kutsu tagasi

30. jaanuar 1998, 00:00

Vineeri tänaval asuvat hiina restorani Hung Lu polegi lihtne leida, sest kangi all on mitu ust, ühel neist isegi restorani päevamenüü. Siseneda tuleb siiski ööklubi ilmetust uksest, veendume pärast seiklusi lõunakülalise ASi Maksimarket juhataja Tiit Rehaga.

Esimesed muljed teeninduse ja interjööri osas ei tekita külalises suurt usaldust. Liiga kit?ilik, lage ja stiilivaba. Hiina-teemalised pildid ja punased laternad üksi ebatavalist hõngu ei tekita, rääkimata purskkaevust. Blond teenindajanna on küll püüdlik, ent lootusetult vales rõivais: paljas keskkoht ja liibuvad püksid sobivad külalise meelest enam ööklubisse. Sama kehtib ka eurotümpsust taustamuusika kohta.

Joogikaart on välimuselt märksa kenam kui toidukaart, mille kaanele on isegi sigaretti kustutatud. Sisu üle pole põhjust kurta, vürtsikamad toidud on märgistatud tärnikestega. Valida on mereande, suppe, riisi- ja juurviljalisandeid, kana-, sea- ja loomaliharoogi, üksnes magustoiduvalik on kesine, lambalihast road sootuks olematud.

Kahekeelse menüü juba põgusal lugemisel võib märgata, et inglise keelt osatakse selles majas paremini. Millega siis muidu seletada apsakaid nagu «sealiha porgardi ja ubadega» jt. Roavaliku hindab külaline siiski heaks: mereannid, koguni kümme sealihatoitu ning teist sama palju looma- ja kanalihast. Lisandeid on kuus, juurvilja viis valikut.

Janukustutajaks sobib loomulikult hiina tee. Roogadest langeb Tiit Reha valik nimetuselt põnevale wan-tani supile (25 kr), põhiroogadest magushapule kalafileele (78 kr), mille lisandiks taignas küpsetatud bakla?aanitaskud (68 kr). Minu tähelepanu köitis seitsme supi seast puljong vahustatud munadega (15 kr), samuti väga teravas variandis kuumhapu kana rohelise pipra, musta fungu ja bambusevõrsetega (88 kr). Lisandiks tellisin muna ja juurviljadega hautatud riisi (45 kr). Et magustoite on vaid kaks, taignas küpsetatud õunad ja samamoodi tehtud banaanid (20 kr), palume valmistada mõlemad.

Palju rohelist sisaldav supp serveeritakse savipotis. Maitse on Tiit Reha sõnul korralik, ports alustuseks paras. Sama kehtib ka vahustatud munadega supi kohta -- toitvat tihedat leent tasub proovida. Selgub, et põhiroogadest väga teravaks valmistatud kana polegi väga vürtsine, mistõttu maitseheaduselt jääb domineerima hõrgult magushapu kala. Tõsi, kala päritolu ei tea keegi, ka kokk mitte. Bakla?aan tundub liialt vesine.

Kurvastab, et taldrikuid pole eelnevalt kuumutatud, mistõttu portsud jahtuvad ruttu. Magustoitudest tasub eelistada banaani, sest õunad on maitsetud.

Oleme sunnitud tõdema, et toitudele pole üldjoontes midagi ette heita, ent et mõnes teises pealinna hiina restoranis on sama maitsvad ja mitmekesisemagi valikuga road, hubasem interjöör ja kompetentsem teenindus, pole põhjust Hung Lusse tagasi tulla.

  • toiduvalik -- 8 punkti
  • joogivalik -- 6 punkti
  • teenindus -- 4 punkti
  • kiirus -- 8 punkti
  • puhtus -- 8 punkti
  • sisekujundus -- 5 punkti
  • Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing