EsData aktsiad lähevad senistele aktsionäridele

05. veebruar 1998, 00:00

Riigile kuulub ASi Küberneetika kaudu 35 protsenti ja ASi Eesti Telekom kaudu 15 protsenti ASi EsData 4,7 miljoni kroonisest aktsiakapitalist. Poole EsData aktsiapaki müügihinnaks oli kehtestatud 7 miljonit krooni ehk kolm korda rohkem kui aktsiate nimiväärtus.

«Kuna müügis on 50 protsenti ja mitte 51 protsenti aktsiatest, ei saa ju ostja ettevõtet oma kontrolli alla,» põhjendas Küberneetika juhataja Ülo Jaaksoo pakkumuste puudumist. «Kindlasti avaldas ka see mõju, et senised aktsionärid saavad kasutada eelisostuõigust,» lisas ta.

Jaaksoo ütles, et müügieeskirja kohaselt pakuvad Eesti Telekom ja Küberneetika oma osalust müüa teistele EsData aktsionäridele, kelleks on TeleCom Finland ja Eesti Telefon. Soome riiklikule telekommunikatsioonifirmale kuulub praegu 35 ja Eesti Telefonile 15 protsenti EsData aktsiatest.

«Mõlemal firmal on õigus osta aktsiaid proportsionaalselt nende senise osalusega,» selgitas Jaaksoo. «Kui nad selleks kuu aja jooksul soovi ei avalda, eks siis tuleb hinda alla lasta ja uus pakkumine välja kuulutada.»

Jaaksoo ütles, et senise informatsiooni põhjal julgeb ta kinnitada, et TeleCom Finland ja Eesti Telefon on aktsiate ostmisest huvitatud, nende omavahelise kokkuleppega võib aga aktsiate jagunemine muutuda.

Eesti Telefoni peadirektor Jaan Männik ei välista, et senised aktsionärid jõuavad kokkuleppele EsData Eesti Telefoni koosseisu integreerimise suhtas. «Hiljuti ühendasime endaga Estpak Data, mis pakub samuti internetiteenuseid, ja oleks kummaline konkureerida iseendaga,» lisas Männik. «Sama kehtib TeleCom Finlandi kohta, mis on omakorda Eesti Telefoni aktsionär.»

Männik kinnitas, et Eesti Telefon pole TeleCom Finlandiga EsData tuleviku teemal veel tõsisemalt rääkinud. «Igal juhul on selge, et kõigepealt tuleb EsData ühel või teisel viisil senistelt aktsionäridelt välja osta,» lausus ta.

EsData eelmise aasta käive oli 7 miljonit ja kasum 660 000 krooni. Selle aasta käibeprognoos on 10 miljonit krooni ja kasumiprognoos üle miljoni krooni. EsDatas töötab üheksa inimest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing