«Viies element» tekitas vasturääkivaid tundeid

06. veebruar 1998, 00:00

«Viies element» Prantsusmaa-USA 1997 Pärnu kultuurikeskuses Mai kell 16, 20.30

Ulmefilm «Viies element» on tunnustatud prantsuse re?issööri Luc Bessoni järjekordne linateos, mille tegevus toimub 23. sajandil. Ligi 90 miljonit dollarit maksma läinud filmis teevad kaasa Bruce Willis, Milla Jovovich, Gary Oldman jt. Kostüümide autor on Jean-Paul Gaultier.

Filmi hinnates ei saa arvestada , et tegijad on tunnustatud või müügitulemused ülihead. Seepärast ei ole filmist vaimustuses -- liiga palju sisulisi vasturääkivusi ja lauslollust. Ei pea seda ulmefilmiks, sest efektid olid nõrgad. Heliefektidest tundusid nõmedaimad lendtaksod, mis tegid diiselbussi häält, samuti sidevahendite arengutase. Ainus kunstielamus oli taustamuusikas naislaulja.

Kuna film oli Prantsuse-USA koostöö, siis tavaliste Hollywoodi ulmefilmidega võrreldes oli näha ehtprantslaslikke kujunduselemente, mis tavaliste vilkuvate tuledega paneelide ja põrandavalgustusega kosmiliste koridoride asemel oli nauditav. Ainuke asi, mis häiris, oli liiga tavaline sisu: ikka keegi kuri tahtis maailma hävitada ja kangelane Bruce Willise kehastuses päästis maailma.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:10
Otsi:

Ava täpsem otsing