Eesti Pank avaldab bilansid

16. veebruar 1998, 00:00

Neljapäeval alanud tõus jätkus vaikselt veel reede hommikul. Pärast pooletunnist kauplemist muutus turg loiuks ja hinnad liikusid vaikselt allamäge. ÄP indeks lõpetas reede õhtul 704,28 punktil, see on 1,12% kõrgemal neljapäevasest sulgemistasemest. Börsisüsteemi käive oli keskmisest suurem, ulatudes registreeritud 531 tehingus 130,71 mln kroonini.

Enimkaubeldud olid reedel kaks turu juhtivat aktsiat -- Hansapank 55,26 mln krooniga ja Hoiupank 33,02 mln krooniga. Mõlemad aktsiad näitasid mõõdukat tõusu, kerkides päevaga vastavalt 1,6 ja 1,81%.

Üks viiest kogu börsisüsteemi ja ainuke pangasektori langeja oli reedel Ühispanga aktsia, mis kukkus küllaltki elavas kauplemises (käive 19,1 mln kr) 3,72%, 58,25 kroonile.

Maaklerite sõnul toetas reedel turgu Eesti Panga otsus jätkata igakuiselt kommertspankade lühibilansside avaldamist. Seega peaks täna-homme selguma kolme panga jaanuaritulemused. Need võivad olla üllatavad, sest vastasel korral oleks olnud varjamine mõttetu. Üllatus võib tuleneda näiteks naabrite aktsiaturgude nõrkusest jaanuaris.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing