Aktsiaturg pöördus tõusule

19. veebruar 1998, 00:00

Pankade üleeilsete kasumiteadete mõjul oli turg eile hommikul ettevaatlik. Investorid ootasid, millise suuna börs võtab. Veidi rohkem kui tund enne börsipäeva lõppu võttis turg aga pangasektori juhtimisel suuna selgelt ülespoole ja ÄP indeks lõpetas päeva 2,08 protsendiga plussis, 683,33 punktil. Börsisüsteemi käive oli võrreldes üleeilsega tagasihoidlik, kuid ulatus siiski märgatavalt üle 100 mln kr taseme -- 115,32 mln kr.

Tavapäraselt olid enimkaubeldud Hansapanga (63,35 mln kr) ja Hoiupanga (19,74 mln kr) aktsia. Veidi ebaharilikum oli Norma aktsia 14,51 mln kroonine käive, millega ta edestas kõiki ülejäänud pangaaktsiaid. Korralikku käivet näitas taas Kalevi aktsia -- 4,86 mln kr.

Käivet hoidsid maaklerite sõnul üleval mõned suuremad ostukorraldused, mille andjad soovisid praeguselt küllaltki madalalt hinnatasemelt turule siseneda.

Üldiselt on maaklerid turu edasise arengu suhtes positiivselt meelestatud ja märkisid, et investorid usuvad, et põhi on selleks korraks käes. Üks maakler väitis BNSile siiski, et välisinvestorid ei soovi investeerida langeval turul kahjumis olevatesse pankadesse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing