Eesti Kindlustus austab ajalugu

19. veebruar 1998, 00:00

Eesti Kindlustus rihtis oma ajaloolise maja esinduskorruse avamise jõuluvastuvõtu ajale ja kindlasti pälvis peakontori esinduskorrus ?ampanjaklaase käes hoidvatelt prominentidelt kiitvaid hinnanguid.

Vähemalt need ruumid, kus korraldatakse üritusi ja kuhu on asja nii kindlustusseltsi juhtidel kui ka auväärt klientidel, s.o kolm saali, kaks juhtide kabinetti, sekretariaat ja nõupidamisruumid, on taastatud oma endises hiilguses.

Sisearhitekt Aivar Habakukk selgitas, et nii sisekujunduses kui kulutatud vahendite osas jagunes esinduskorruse ehitus kaheks -- rohkem vaeva ja tööd, väärikamat sisustust nõudsid esindusruumid, tööruumid taastati natuke lihtsamaid võimalusi silmas pidades.

ASi Eesti Kindlustus haldusdirektor Tõnu Lelumees selgitas, et Valli tänava maja, eriti enne viimast sõda esindusruumidena kasutatud viies korrus, on Eesti Kindlustuse sümboliks, seepärast suhtuti maja taastamisse suurima lugupidamisega. Kuna maja asub vanalinna muinsuskaitsetsoonis, esitas see sisearhitektide sõnul omakorda ruumide kujundusele erinõudeid.

Esialgse ruumide dekoori, kujunduselementide ja värvilahenduse taastamine oli seega eesmärgiks omaette. Hämmastab ruumide värvilisus -- suures saalis näiteks erksinine lagi, tibukollased ja punased uksed, koridorides julged rohelised seinad jne. Enn Kivi selgitas, et seinu katavad praegu enam-vähem sellised toonid nagu vanasti ja esialgne värvilahendus selgitati seinade sondaa?iga. Ajalooline keskkond tuli kokku viia tänapäevase funktsionaalse ruumikasutusega, mis oligi sisekujunduses kõige keerulisem, nentis Aivar Habakukk. Enn Kivi ütles, et kuigi esinduskorrus jätab uhke mulje, ei saa jääda siiski rahule ehituskvaliteediga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing