Valuutaturgude likviidsus madal

19. veebruar 1998, 00:00

Valuutaturud on jätkuvalt ootere?iimil. Turgu iseloomustas väike likviidsus ja aktiivsus. Kõik ootavad reedet ja laupäeva, mis võib muuta kursside liikumist pikas perspektiivis.

Tundub, et Ameerika Ühendriigid on valuutakursside praeguse seisuga rahul. Sellele viitavad USA rahandusautoriteedid, kes pole viimasel ajal kursside kohta mitte midagi öelnud. Näib, et nädalavahetusel toimuval seitsme juhtiva tööstusriigi (G7) rahandusministrite ja keskpankade juhtide kokkusaamisel tulevad peamiste teemadena jutuks Aasia finantskriis ja selle mõju maailmamajandusele. Palju oleneb ka sellest, kuivõrd Jaapani majanduse elavdamise pakett meeldib USA-le.

Saksa marga suhtes liikus dollar kitsas ühepennises vahemikus, jõudes maksimaalselt 1,829 DEMi (14,632 krooni) tasemeni. USA turgude avanedes toimus kerge nihe alla, sest Ühendriikide jaanuarikuu tootjahinnaindeks langes oodatust enam -- 0,7%. Analüütikud olid oodanud 0,2protsendilist langust. Eile õhtul oli USD kurss 1,819 DEMi (14,552 krooni).

Suurbritannia naela kurss on viimastel päevadel läbi teinud tubli tõusu. Nael on kujunenud viimasel ajal turvavaluutaks nii Euroopa rahaliidu kui ka Aasia finantskriisile. Hoogu sai Briti valuuta ka jaanuari üllatavalt suurest jaemüügi kasvust (1,8%), mis oli kaks korda suurem prognoositust. Aastane kasv (6,9%) on kõrgeim alates 1988. aasta juunist.

Hõbeda hind langes eile peaaegu 10% võrra. Londonis fikseeriti hõbedauntsi hinnaks 6,715 USD/oz -- 50 sendi võrra teisipäevast madalam.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing