Kapten Tenkesh elab tagasihoidlikult

20. veebruar 1998, 00:00

Vast avatud ungari restoran Kapten Tenkesh Pärnu mnt ja Süda tänava ristil jätab väljast tagasihoidliku mulje, mis ei muutu ka sisenedes. Lõunakülalisele ASi Silberauto nõukogu esimehele Väino Kaldojale tagasihoidlik kujundus meeldib. Rahulik miljöö aitab unustada, et läbi raskuste autole leitud koht ei pruugi sugugi lubatud olla.

Tume puitmööbel ja kuivatatud köögiviljavanikud seinal on külalise arvates isikupärased ja mõõdutundega jaotatud. Võtame kohad sisse aknaaluses kuueses lauas, kus liikumine on tegelikult päris vaevaline, sest pinkide ja laua vahel on ruumi minimaalselt. Muidugi oleksime võinud valida ka kahese laua keset saali. Meie viga.

Seltskonda silmitsedes tundub, et enamik külastajaid ühendab lõunatunni tööjutuga. Väino Kaldoja märgib, et koha pretensioonitus ei nõua lipsustatud olekut.

Teenindaja toob meile sisekujunduse rahustavalt roheliste-punaste toonidega harmoneeruvalt kujundatud menüü. Ungari rahvusrütmid meeldivalt kõrvus, tuleb valik kergelt. Väino Kaldoja valib sõbraliku ettekandja soovitusel guljashi (28 kr) ja mina oasupi (26 kr). Üheteistkümne põhiroaga on veidi keerulisem, sest põnevate nimetustega toite on enam kui paar. Teenindaja soovitab maja populaarsemaid -- Tenkeshi praadi (98 kr) ja sealihaga Mustlaspraadi (78 kr). Kuna viimane olevat märksa vürtsisem, otsustab Kaldoja mahedama firmaroa kasuks. Minu pilk jäi pidama paneeritud ajudel Buga Jakabi moodi (69 kr).

Toiduvalikust jääb silma, et oma leiavad ka taimetoidust lugu pidavad inimesed. Kergema põhitoiduna võib tellida lihaga täidetud pannkooke (42 kr). Praadidest on odavaim paneeritud juust (38 kr).

Veinivaliku kiidab lõunakülaline mitmekesiseks, rõhutades, et meeldivaks üllatuseks on menüü tagakaanel lühike Ungari veinimaailma tutvustus. Samuti jääb talle silma, et esindatud on nii valged, roosad kui punased veinid. Laseme endale tuua poolkuiva majaveini ega kahetse valikut.

Tellimust ei tule oodata kaua. Auravad supiportsud tunduvad suuremapoolsed. Väino Kaldoja kiidab oma guljashshi, mis tema jaoks on küll liialt vürtsikas, kuid siiski suurepäraselt tummine, sisaldades piisavalt komponente. Minu supp on mahe ning nagu guljashi puhulgi ei ole komponentidega kokku hoitud.

Praed on üle keskmise suured. Kaldoja Tenkesh sisaldab juustuga kaetud praetud sealiha, kurki, shampinjoni, sibulat, peekoni ja hapukapsast. Ta on toiduga rahul, julgeb soovitada ka teistele.

Paneeritud ajud on ka põneva pehme maitsega, millele lisab omapära mahe tar-tari kaste. Kõrvale serveeritakse hulgaliselt kartulit. Supi järel osutub roog paraku niivõrd suureks, et seda võinuks poole vähem olla.

Väino Kaldoja kinnitab, et sõbralik ja kiire teenindus, hubasus ja roogade tase lubaksid siia tulla igasuguse külalise ja miks mitte ka perega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:12
Otsi:

Ava täpsem otsing