Kohlil tugev vastane

03. märts 1998, 00:00

Pühapäeval Alam-Saksi liidumaal toimunud parlamendivalimistel toetas 47,9 protsenti valijatest sotsiaaldemokraatlikku parteid (SDP), Helmut Kohli kristlik-demokraatlikule parteile andis hääle 35,9 protsenti.

«Muutused, mis algasid läinud aasta 1. mail Suurbritannias ning mida kinnitasid 1. juuni valimised Prantsusmaal, saavad eeloleval sügisel kindlasti kinnitust Saksamaal,» kommenteeris Schröderi edu Prantsusmaa sotsiaaldemokraatliku partei esimene sekretär Francois Hollande.

«Euroopa on valinud uue kursi. Meie ideid, s.o vasakpoolseid ideid, toetab valdav osa eurooplasi. Enamikus valitsustes annavad tooni sotsiaaldemokraadid,» jätkas Hollande.

Schröderi Euroopa poliitikas on kindlasti suurem osakaal sotsiaalsetel küsimustel ning võitlusel tööpuudusega.

Siiski on Schröder majanduspoliitiliste vaadete poolest loonud enesele ettevõtlust toetava poliitiku reputatsiooni, rõhutades soodsate tingimuste loomist ettevõtluse arenguks ning uuenduste juurutamiseks. Muu hulgas on Schröder nimetanud vajadust kärpida Saksamaa tööjõukulusid, mis on maailmas ühed kõrgemad.

Analüütikute sõnul on Schröderi turumajandust pooldavatel vaadetel sarnaseid jooni Suurbritannia peaministri Tony Blairi ning USA presidendi Bill Clintoni majanduspoliitikaga. Täpsemaid detaile SDP majanduspoliitikast ei ole avalikustatud.

«Turud on veendunud, et Schröder on ainus SDP kandidaat, kes suudaks valimised võita, kuid samas usutakse, et tema poliitika praeguse koalitsiooni omast oluliselt ei erine,» kommenteerisid analüütikud. REUTERS-ÄP

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing