Ripplae eluea määrab materjal

04. märts 1998, 00:00

Uusehitise maksumusest moo- dustavad ripplaed vaid 2--3%. Interjööris jääb vaatevälja aga ca 70% ripplae pinnast. Lae valikul tuleb lähtuda selle otstarbest, soovitavast ekspluatatsioonieast ning kooskõlast teiste interjööris kasutatavate ehitusmaterjalide ja sisustuselementidega.

Vastupidavuse, tehniliste omaduste ja hinna järgi jagunevad ripplaed elitaarseteks (vastupidavad, disainitud), funktsionaalseteks (enim levinud, praktilise eesmärgiga, vastuvõetav hind saavutatud suure tootmismahuga) ja alternatiivseteks (piiratud eelarve korral).

Ripplae eluea määravad eelkõige materjali tehnilised omadused. Pehmest, poorsest ja pudedast materjalist, mineraalkiust ja klaasvillast moodulplaadid pole nii vastupidavad kui tugevalt kokku pressitud kipsplaadid või alumiiniumist ja terasest tooted. 15aastase remonditsükli juures on mõistlik kasutada 10--20% kallimaid elitaarseid ripplagesid, mis kannatavad isegi korduvat eemaldamist ning ümberpaigutamist. äp

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing