Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Lühiuudised

    Hansapanga juhatuse liige Rain Lõhmus ütles, et Hansapank ei kavatse oma tegevusstrateegiat Balti riikides üles ehitada koostöölepingutele, kuna see pole püsiv töövorm.
    «Sellised koostöölepingud kipuvad olema paraku lühiajalised, nagu seda on Skandinaavias näha olnud,» ütles Lõhmus, kommenteerides Ühispanga koostöölepingut Unibanka ja Vilniaus Bankaga.
    Lõhmus märkis, et Hansabank-Latvija näol on pangal olemas Lätis iseseisev operatsioonide võimalus ning ka Leedus on Hansapank asutamas oma tütarpanka. BNS
    RE Eesti Energia uus peadirektor Gunnar Okk loodab lõpetada reedeks läbirääkimised ettevõtte uute juhtidega, keda ta tahab tuleval nädalal haldusnõukogule esitleda.
    Esimesena uuest meeskonnast asus esmaspäeval Eesti Energia tootmisdirektorina tööle Läänemaa Elektrivõrkude endine juht Lembit Vali, ütles Okk. Samas ei soovinud ta esialgu nimetada juhtkonna võimalikke teisi liikmeid.
    Eesti Energia juhatuse võimaliku liikmekandidaadina on nimetatud ka Tallinna Sadama finantsdirektorit Sandor Liivet.
    Okk kinnitas, et kõik tema meeskonna liikmed on uued inimesed, ent ka mõned Eesti Energia senised juhtivtöötajad jäävad võtmefiguuride hulka.
    «Finantsdirektori asetäitjaks jääb praegune ettevõtte rahandusjuht Enn Kallikorm,» tõi Okk näiteks. BNS
    NRG Energy äriplaan saab valmis
    Kahe Eesti suurema elektrijaama erastamise äriplaani koostav USA energeetikaettevõte NRG Energy võib äriplaani pärast lähtetingimuste täpsustamist kahe nädalaga valmis jõuda.
    NRG Energy Eesti esindaja Hillar Lauri avaldas arvamust, et konsultatiivgrupiga on vaja kohtuda veel kahel korral. Konsultatsioonide käigus pooled äriplaani täpsustamise käiku ja sisu ei kommenteeri.
    Majandusminister nimetas kolmest inimesest koosneva komisjoni konsultatsioonide pidamiseks NRG Energyga jaanuari alguses viimase palvel.
    Komisjoni kuuluvad Eesti Energia nõukogu liikmed Mari Koppel ja kaubandus-tööstuskoja juhatuse esimees Toomas Luman ning Eesti Energia arenguosakonna sektorijuhataja Einari Kisel. BNS
    AS Tallinna Külmhoone prognoosib tänavuseks konsolideeritud netokäibeks 400 miljonit krooni ja puhaskasumiks 22,7 miljonit krooni.
    Prognoosi kinnitas ettevõtte nõukogu eile, ütles Tallinna Külmhoone nõukogu liige Imre Freiberg.
    Külmhoone 1997. aasta konsolideeritud netokäive oli 86,8 miljonit krooni ja kahjum 32,3 miljonit krooni.
    Ligikaudu 75 protsenti käesolevaks aastaks prognoositavast puhaskasumist planeerib ettevõte teenida jäätise tootmisest ja selle realiseerimisest ning 25 protsenti jahutatud ja külmutatud toidukaupade hulgikaubandusest, ütles Freiberg.
    Tallinna Külmhoone tahab toota tänavu ligikaudu 4000 tonni jäätist, millest 3000 tonni planeeritakse realiseerida koduturul ja 1000 tonni läheb ekspordiks. Esimesena käivitub jäätise eksport Lätisse, milleks on juba sõlmitud koostöölepingud, ütles Freiberg.
    Eesti turul planeerib Tallinna Külmhoone 1997. aasta 50--55protsendilise turuosa säilimist. BNS
    Rõivatootjad Baltika ja Elina loodavad asutada märtsi jooksul ühisettevõtte, mis hakkab tootma Baltika naistekollektsiooni Respect.
    Baltika ostab poole kahe miljoni kroonise aktsiakapitaliga firmast nominaalhinnaga ehk miljoni krooni eest. Uue firma nimeks saab Elina STC.
    Ehkki Baltika omandas Elina kaubamärgi juba möödunud aastal, jääb see esialgu riiulile seisma, ütles Elina juhataja Olev Mäekivi. «Elina märk võetakse võib-olla kasutusele järgmisel või ülejärgmisel aastal,» lisas ta.
    Elina STC prognoosib oma aastakäibeks 20 miljonit krooni. Baltika enda käibeprognoos on tänavu 250 miljonit krooni. BNS
    Kinnisvarafirma Mendelson & Co analüütiku Aivo Vahemetsa sõnul püsivad hinnad Eesti kinnisvaraturul üldiselt stabiilsel tasemel, erandiks on vaid Tallinna korteriturg.
    «Viimase kahe nädala jooksul on muutunud tuntavalt Tallinna korterihinnad, sest see turg on hakanud elavnema,» rääkis Vahemetsa. Tema sõnul on viimasel ajal Tallinnas paisatud müüki hulk uusi ja keskmisest korralikumaid kortereid.
    «Pidevalt on populaarsed Õismäe korterid, seal on hinnad kallinenud kogu aeg,» ütles Vahemetsa.
    Ta märkis, et korterite aktiivsemat ostmist takistavad kitsenenud laenusaamise tingimused. BNS
    Rahandusministri määrusega ei ole fondijuhtidel enam vaja omandada kohustuslik kõrgharidus.
    Rahandusministeeriumi teatel peab tunnistust taotlev isik olema töötanud fondivalitseja või väärtpaberturu kutselise osalisena vähemalt kaks aastat. Vastavalt määrusele võivad kvalifikatsioonitunnistuse väljastamist taotleda ka kõrgharidust omandama asunud isikud.
    Siiamaani pidi nii fondijuht kui väärtpaberispetsialist omama juriidilist, matemaatika-, äri- või majandusalast kõrgharidust või teaduskraadi. BNS
    Ümberregistreerimise avalduse esitamata jätmise tõttu loetakse 1. märtsi seisuga 38 200 firmat sundlõpetatuks.
    Justiitsministeeriumi äriregistri talituse juhataja Viljar Peebu sõnul on äriregistrit pidavad kohtud jätnud rahuldamata 15 ümberregistreerimisavaldust. Ka need ettevõtted on Peebu sõnul tänaseks sundlõpetatud.
    Sundlõpetamisele ei kuulu 684 ümberregistreerimata firmat, mis alustasid vabatahtlikku likvideerimismenetlust enne möödunud aasta septembrit, märkis Peep.
    Sundlõpetamine ei puuduta ka 406 pankrotistunud ettevõtet.
    Peebu sõnul on äriregistrit pidavates kohtutes praegu arutlusel 4950 ümberregistreerimisavaldust, mille menetlemist aeglustab puudulik vormistus.
    Sundlõpetamisteate avaldamisele järgneva nelja kuu jooksul võivad võlausaldajad ja aktsionärid taotleda kohtu korras likvideerija määramist või pankroti väljakuulutamist, rääkis Peep. Kui taotlusi ei tule, kustutatakse ettevõte registrist ja dokumentide hoidjaks määratakse viimane ettevõtte juht.
    Tänaseks on avaldatud 15 325 ettevõtte sundlõpetamise teadet. BNS
    Autovaruosadega kauplev Tartu firma KaHu Auto hakkab mais teenindama Lõuna-Eestis SISU ja Renault' veokeid, ütles firma juhatuse liige Ravu Ivask.
    Nädalavahetusel sõlmis OÜ KaHu Auto firmaga Hansa Auto Eesti koostöölepingu SISU ja Renault veoautode teenindamise kohta. Ravu Ivaski sõnul on KaHu Auto üürinud ASilt Tartu Autoveod remondihalli, kuhu mahub kaheksa täispikka veoautot. SISU varuosade müügiga on KaHu Auto tegelenud eelmisest aastast.
    «1. märtsist lõpetas firma sõiduautode remontimise,» lisas KaHu Auto üks omanikke Taivo Kabanen. ÄP
    Tallinna Pank pürib Leedu Kütuse (Lietuvos Kuras) erastamisnõustajaks, teatas Leedu Euroopa asjade ministeerium eile.
    Ministeeriumi teatel pürib Leedu riigi omandis oleva Leedu Kütuse erastamisnõustaja kohale viis konsortsiumi.
    Viis pakkujat on Litimpeks Bank, Tallinna Pank, Hermis Pank, Leedu maaklerfirma Vilfima koos Austria Creditanstalt Bankiga ja Norra Balticum Management. REUTERS-ETA
    Pärnusse Sauga jõele püstitatava jalakäijate silla ehitaja leidmiseks korraldatud konkursile esitas pakkumuse neli sillaehitusfirmat.
    Konkursile esitasid pakkumuse AS EMV, K-Most AS, Via Pont AS ning Laarman & Ko AS.
    Riigihanke vähempakkumise konkursi väljakuulutamise tingimuste järgi sai pakkumusi esitada reede keskpäevani. Kuna K-Mosti esindaja tegi oma pakkumuse kell 12.50, siis pidasid konkureerivate firmade esindajad õigemaks jätta ümbrik K-Mosti pakkumusega avamata.
    Pärnu linnavalitsuse ehitustööde vähempakkumise komisjon uurib pakkumusi nädal aega ja valib välja kõige sobivama. ETA
  • Hetkel kuum
Kairit Kall: kvantiteedimajandusest kvaliteedimajanduseks
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti võiks muutuda kvaliteetsete toodete ja teenuste keskuseks, kuhu tullakse õppima, kuidas paremini teha, kirjutab Kairit Kall arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Suure seitsmikuga on ühinemas uus tegija
Analüütikute hinnangul on maagilisest seitsmikust puudu ravimifirma, mille aktsia hinna kasv edestab juba viit imelise seitsmiku liiget ning omab S&P 500 indeksis suuremat positsiooni kui Tesla.
Analüütikute hinnangul on maagilisest seitsmikust puudu ravimifirma, mille aktsia hinna kasv edestab juba viit imelise seitsmiku liiget ning omab S&P 500 indeksis suuremat positsiooni kui Tesla.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Genka ettevõtlusest: valin vähem raha ja rohkem vabadust
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Henry Kõrvitsa ehk artistinimega Genka sõnul pole raha tema jaoks kõige olulisem. Tähtsam on oma aeg ja võimalus seda meelepäraselt veeta.
Tippjuhi nipid: mida teha, kui töötaja tuleb palka juurde küsima, aga …
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Kui töötaja, kes pole teistega võrreldes olnud nii silmapaistev, tuleb palka juurde küsima, siis oled sa juhina juba õige hetke probleemidest rääkimiseks mööda lasknud, rääkis Prisma Peremarketi Eesti maajuht Teemu Kilpiä.
Jaanika Altraja: rohepöördes õnnestumiseks tuleb vähendada ebavõrdsust
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ühetaoline tulumaks ja madalad varamaksud mõjuvad tänapäeval dogmaatiliste jäänukitena, mis suurendavad ebavõrdsust ja pidurdavad rohepööret, kirjutab Jaanika Altraja arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis
Ameerika RAM – üks auto kõikideks sõitudeks
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Igapäevaselt tööle, naisega ostlema, pojaga trenni, nädalavahetusel sõpradega erinevaid hobisid harrastama, sekka suvilaehitusega seotud sõidud – kõik need saab edukalt tehtud aasta pikapi tiitliga pärjatud suure ja jõulise RAMiga USCAR – Ameerika Autost.
Läti keskpank tõmbas kasvuprognoosi allapoole
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Läti Pank korrigeeris selle aasta majanduskasvu prognoosi ja näeb nüüd, et riigi majandus võiks sel aastal kasvada 1,8 protsenti.
Hollandi firma plaanib Pärnusse miljarditehast Riisalo: kui saame neid kuidagi aidata, siis teeme seda
Hollandi ettevõte plaanib rajada Pärnusse miljard eurot maksva metanooli ja vesiniku tootmisüksuse.
Hollandi ettevõte plaanib rajada Pärnusse miljard eurot maksva metanooli ja vesiniku tootmisüksuse.