Ühispanga ja Hoiupanga kasum veebruaris vähenes

11. märts 1998, 00:00

Kasumite languse peamise põhjusena tõid Hoiupanga reklaami- ja suhtekorraldusosakonna asejuhataja Erki Peegel ja Ühispanga analüüsiosakonna juhataja Urmas Neetar välja asjaolu, et veebruar oli lühem ja rahulikum kuu kui jaanuar. Peegel lisas, et jaanuaris sai Hoiupank aktsiatest kasumit, veebruaris aga 3,2 miljonit krooni kahjumit. Hoiupank sai veebruaris enim tulusid (81%) intressidest, tulu teenustasudelt oli kogutuludest ligi 17%. Lisaks sellele oli pangal veebruaris ühekordse iseloomuga kulusid 4,5 miljonit krooni.

Hoiupanga omakapital vähenes võrreldes jaanuariga 19,2 miljonit krooni, mis oli peamiselt tingitud auditeerimisel omakapitali aktsiamüügi ülekursi vähendamisest 35,6 miljoni krooni võrra seoses aktsiaemissiooni kuludega.

Hoiupanga varade maht kasvas veebruaris üle 443 miljoni krooni. Kasv oli tingitud hoiuste rekordilisest kasvust -- veebruaris kasvas hoiuste maht 11,2%, jõudes ligi 5,6 miljardi kroonini. Kasvust põhiosa andsid äriklientide hoiused. Ühispanga varade maht ületas 10 miljardi krooni piiri. Veebruaris suurenesid laenud ligi 400 miljonit krooni ja võõrkapital üle 430 miljoni krooni.

Forekspank tuli veebruaris kahjumist kasumisse, jaanuaris oli Forekspanga kahjum 3,5 miljonit krooni, veebruaris kasum aga 6,2 miljonit. Varade maht kasvas Forekspangal üle 130 miljoni krooni.

Hansapank, Tallinna Pank ja Maapank pole oma veebruarikuu bilansse veel avalikustanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing