Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valuutaturud ootavad uudiseid

11. märts 1998, 00:00

Kuigi esmaspäeval avaldatud Saksamaa tööstustoodangu näitajad olid üle ootuste head, keeldusid turud seda tunnistamast ning USA dollari kurss püsis eile Euroopa turgudel napilt, aga kindlalt üle 1,83 DEMi taseme. Analüütikute sõnul aitasid toodangutulemused ära hoida vaid dollari edasist kiiret liikumist 1,85 DEMi suunas ja üle selle. Tõuke andis paar päeva varem Saksamaa liidupanga liikme Klaus-Dieter Kuehbacheri vihje repomäära võimaliku alandamise kohta.

Samas ei toimunud ka valuutakursside erilisi liikumisi -- DEMi suhtes jäi see ühe penni piiridesse, Jaapani jeeni suhtes alla poole jeeni. Turud ootasid Ameerika Ühendriikide mittepõllumajandussfääri neljanda kvartali tootlikkuse näitajaid, kuigi pole eriti kindel, et pärast nende avaldamist võtavad valuutakursid kindla suuna. Ei Ühendriikide ega Saksamaa fundamentaalnäitajad pole nii tugevad või nõrgad, et kursid hakkaksid ühes suunas liikuma. Viimased nädalad on näidanud, et mõlemalt poolt ookeani tuleb üllatavalt tugevaid ja sama üllatavalt nõrku näitajad, nii et dollari-marga kurss on pendeldanud juba pikemat aega kitsas kursivahemikus.

Mingisugust mõju ei avaldanud dollarile Prantsusmaa rahandusminister Dominique Strauss-Kahni kommentaar, et Saksamaa ja Prantsusmaa leppisid kokku riikide eelarvedefitsiidi vähendamises. Tähelepanuta jäi ka Saksamaa rahandusministri Theo Weigeli märkus, et Euroopa valuutakursid on jäänud vaatamata Kagu-Aasia majanduskriisile suhteliselt stabiilseks. Eile õhtul oli dollari kurss 1,8327 DEMi e 14,662 krooni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing