Statoil protestib krundioksjoni Tartus

13. märts 1998, 00:00

«Oksjonil polnud kindlaid protseduurireegleid,» põhjendas Eesti Statoili peadirektor Epp Kiviaed. «Oli küll kehtestatud pakkumise miinimumsamm -- 10 000 krooni -- kuid polnud kehtestatud maksimumsammu.»

Eelmisel nädalal korraldatud oksjonil pakkus Eesti Statoil pakkumise käigus 5409ruutmeetrise krundi eest 205 000 krooni. AS Favora Kinnisvara pakkus järgmisena 215 000 krooni, millele järgnes ASi Vallikraavi Kinnisvara 1,4 miljoni krooni suurune pakkumine.

«Vallikraavi Kinnisvara ajas oksjoni lõhki,» kommenteeris Tartu linnavalitsuse maakorralduse osakonna juhataja Urmas Ahven. «Nad ei kirjutanud alla kohustusele sõlmida hoonestusõiguse leping.»

Ahvena kinnitusel on maakorralduse osakond valmistanud ette otsuse projekti, mille kohaselt on tunnistatud enampakkumise võitjaks suuruselt teise pakkumuse teinud Favora Kinnisvara. Tartu linnavalitsus arutab küsimust kolmandat korda järgmise nädala teisipäeval.

Tartu linnapea Roman Muguri kinnitusel ei ole Eesti Statoili kaebus olnud linnavalitsuse aruteludel ainumäärav. «Mina isiklikult soosin seisukohta lugeda enampakkumine nurjunuks,» rääkis Mugur. «Otsime võimalust, et kaks järgmist saaksid uuesti võrdselt alustada.»

Eile saatis ASi Favora juhataja Aivo Pärn Tartu linnapeale kirja, milles avaldab kahtlust, kas linnavalitsust pole mitte mõjutanud 10. märtsi Äripäeva artikkel Favora väidetavast võlast ASile Alexela ja ASile EK. Roman Mugur eitas kategooriliselt artikli võimalikku mõju linnavalitsuse otsusele.

Annelinna krundi hoonestusõiguse esimene enampakkumine oli eelmise aasta lõpus. Selle võitis Vallikraavi Kinnisvara, pakkudes hoonestusõiguse eest 5,6 miljonit krooni, kuid loobus hiljem lepingu sõlmimisest. Vastavalt Tartu linna detailplaneeringule on Kalda tee krundile lubatud rajada ka bensiinijaam.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing