Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ungaripärasust tuleks enam rõhutada

27. märts 1998, 00:00

Kuni selle nädala lõpuni on Olümpia hotell Ungari-hõnguline. Peale temaatiliste õhtuste ürituste pakutakse ungari roogi nii Elysées kui brasserie's Rendez-Vous.

Plusspunkti ASi juhatuse esimees Peeter Mark nõustus Rendez-Vous'st meeleldi läbi astuma, sest see on üks ta lemmikkoht ning ta armastab vürtsikaid roogi, mida ungari köök tõotab pakkuda.

Valime koha kaheses lauas ega jõua ümbergi vaadata, kui juba saabub ettekandja menüüga. Menüüst me aga ungari roogi ei leia. Selgub, et need on hoopis väikses plastikust püstakmenüüs laual. Peeter Mark leiab, et pilkupüüdvat on vähevõitu. Kuid külaline kinnitab, et kui tegemist poleks temaatiliste päevadega, annaks ta interjöörile kõrgeima hinde.

Kauaaegse kliendina mäletab ta varasemaid temaatilisi päevi, mil söögikohtades on stiilielemente rohkem kasutatud. Võinuks ju teenindajail olla riietuses midagi enam ungaripärast, näiteks põlleke või peakate.

Lõunakülalisele ei jää suurt valikut: ta tellib kogu kolmekäigulise komplekti, mida Rendez-Vous' ungari päevade puhul pakutakse. Eelroaks tomati-kurgi-paprika salat (43 kr), põhiroaks paprika kanakoib (90 kr) ja magustoiduks õunakreem Võlur (46 kr). Ungari jookide valik on Peeter Margi arvates piisav, nii veine kui õlut (pokaal Borsodi Söri 30 kr), kuid ta jääb siiski Vichy vee juurde (14 kr).

Mina valin söögipoolise tervislike toitude menüüst: eelroaks meloni-kreveti salati (55 kr) ja põhiroaks indoneesia krevetipajaroa (95 kr). Desserdi puhul jääb Võlur siiski vastupandamatuks.

Peeter Mark jääb oma rõõmsavärvilise salatiga väga rahule ja soovitab seda soojalt. Tomat, paprika ja kurk on värskema maitsega, kui võiks kevadistest aedviljadest oodata. Hapukoorekaste on meeldivalt maitsestatud. Minu meloni-kreveti salat sisaldab peale melonikuulikeste ja kreveti ka lehtsalatit, kurki, tomatit, paprikat, mitmevärvilisi vigurmakarone jne. Mitmekesine ja mahlakas, maitselt magedapoolne valik.

Minu eksootiline pajaroog on ootuspärane: seeneliistakud, idud, krevetid, paprika. Toit pole vürtsikas. Ebameeldiva üllatusena moodustavad põhilise osa roast mugulsibula viilud, kuid pean seda enda kapriisiks.

Peeter Margi kanaroog on aga tõeliselt oivaline. Kaks hästi läbiküpsenud matsakat kanakoiba, veidi paprikat ja tomatit ning keele alla viiv hõrk kaste. Külaline on vaimustatud, rõhutades, et toit on suurepäraselt maitsestatud ja kana mahlane. Tema hinnangul pole tegemist kehvapoolse ülessoojendatud kanaga. Vaid lisandiga läks ta alt. Kana kõrvale pakuti makaronigraanuleid, aga Mark oleks eelistanud riisi või keedukartulit.

Magusapoolne Võlur väärib külalise arvates nime. Maasikaviilude ja vahvlitorukestega kaunistatud värsketest õuntest klopitud vaht on mõnus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:18
Otsi:

Ava täpsem otsing