Hobujaama büroohoone läheb kindla peale välja

01. aprill 1998, 00:00

Hobujaama tänava büroohoone tellija ei riski uudsete arhitektuurste lahendustega, vaid lähtub bürooehituse klassikast. Hallist ja rohelisest peegelklaasist fassaadiga maja on planeeritud polüfunktsionaalsena -- hoone kütte-, valgustus- ja ventilatsioonisüsteemid võimaldavad ruumide vaheseinasid ümber paigutada. Suuri kulutusi nõuavad tellijalt kliimaseadmed, mis peavad ka 30kraadise kuumuse juures tagama büroodes 22kraadise temperatuuri.

Maja algprojekt on muutunud vastavalt tellija soovile parandada hoone üld- ja kasuliku pinna suhet. Siselahendus võimaldab eellepingu sõlminud rentnikel kujundada büroomaastikku lageda vaheseinteta ruumini välja -- projekteerimine kestab paralleelselt ehitusega. Hilisemad rentijad peavad leppima standardlahendusega või laskma selle ümber teha.

Viru väljaku äärde sobiva, klaaskatusega 6korruselise hoone 2.--6. korrusel paiknevad bürood. Seitsmes on tehniline korrus ja maa sees asuvad kaks parklakorrust.

Maja põhiplaan on krundi kuju tõttu trapetsikujuline. Ülalt valgustatud kiilukujuline siseõu jagab hoone kaheks -- Hobujaama tänava ja õuepoolseks plokiks. Aatriumi üks sein on klaasist ja teised moodustavad büroodega avatud koridorid. Viru väljaku poolses klaasseinas hakkavad sõitma kaks lifti, kust sõitjad näevad vanalinna ja merelahte.

Hobujaama büroohoone puhul on ehituse all kogu krunt, mis teeb materjali kohaleveo ja ladustamise ehitajale keeruliseks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing