Eesti Telekomile kinnitati erastamisnõustaja

02. aprill 1998, 00:00

Vare sõnul on nõustaja ülesanne Telekomi 49% aktsiate rahvusvahelise müügi korraldamine. «Kindlasti noteeritakse Telekomi aktsiad Tallinna börsil ja ühel rahvusvahelisel börsil,» ütles Vare. Tema sõnul pakkusid konkursil osalejad välja Londoni ja Luksemburgi börsid. Samuti ütles minister, et pakkumustes oli kirjas võimalik aktsiate ülemärkimine 2,5--9 korda.

Aktsiate võimalikku hinda Vare ei soovinud öelda. «Selle kujundab turg, see selgub siis, kui lõplik prospekt on valmis,» sõnas ta. Nõustajale makstava tasu kohta ütles Vare, et see on väiksem, kui ajakirjanduses avaldatu. Eelnevalt on ajakirjanduses pakutud nõustaja tasuks 5--10% aktsiamüügi hinnast. Minister rõhutas, et nõustamistasu ei maksa mitte maksumaksja, vaid see peetakse kinni aktsiate müügist saadud summast.

Konkursil kaotajaks jäänud Talinvest-Suprema investeerimispanganduse direktor Hendrik Igasta ütles, et mingil määral mängis valiku tegemisel rolli Nomura hea regioonitundmine. «Nomura on juhtiv aktsiate tutvustaja ja müüja,» ütles Igasta. «Ei usu, et siin oleks tegemist korruptsiooni või liigse Nomura-armastusega,» nentis Igasta. Talinvest-Suprema osales konkursil koos Union Bank of Switzerlandiga.

Eesti Telekomi vähemusosaluse erastamine peaks Vare hinnangul toimuma sellel aastal, sest turusituatsioon on selleks soodne.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing