Leedu valis energeetikaprojekti võitja

08. aprill 1998, 00:00

Leedu avalike pakkumiste alane komisjon teatas eile, et on valinud USA ja Euroopa suurfirmade juhitud konsortsiumi 400 miljoni dollari suuruse energeetikaprojekti elluviijaks.

«Me alustame läbirääkimisi Power Bridge'i konsortsiumiga, kuhu kuuluvad Stanton Group, Cal Energy, Duke Power Engineering, Siemens ja Saguler Guff & Company,» ütles Leedu majandusministeeriumi nõunik Jonas Kazlauskas. Komisjoni otsuse peab heaks kiitma valitsus, kes arutab seda oma tänasel istungil.

Konkursi võitja peab finantseerima ja ehitama elektriliinid, mis võimaldaksid tarnida Leedu suhteliselt odavat elektrit Lääne-Euroopa suurtele turgudele. Leedu lubab müüa võitjale vähemalt 6 miljardit kWh elektrienergiat kümne aasta jooksul alghinnaga 0,10 litti/kWh, mis on madalam kui Lääne-Euroopa elektrienergia hind. REUTERS-ETA

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing