Hansapanga aktsiaga Riia börsil kaks tehingut

09. aprill 1998, 00:00

Riia börsil sulgus Hansapanga aktsia eile 124 krooni juures. Tallinna börsil oli Hansapanga aktsia sulgemishind samuti 124 krooni. Helsingi börsil oli aktsia hind 123,5 krooni. Tegelikult jätaks see võimaluse vaheltkasu teenimiseks, kuid Hansapanga maakler Märt Meerits arvas teisiti. «Aktsiate liigutamine nõuab teatud ressursside olemasolu,» ütles ta.

Meerits lisas, et kui näiteks pank tahab oma aktsiaid Helsingi börsile viia ja kui sealne hind on kõrgem, siis kulub tal raha aktsiate transportimisele. Ning vastupidi, kui pank tahab sealt osta, siis kulub ressursse raha transportimisele.

Samuti lisanduvad arbitraa?itehingute puhul mõlemapoolsed komisjonitasud, rääkis Meerits. «Ka kontode avamis- ning hooldustasud nõuavad raha,» sõnas ta.

Hansapank on esimene Riia börsil noteeritud välispank. Noteeriti üle 38 miljoni aktsia nominaalväärtusega 10 krooni. Hansapanga aktsia on noteeritud ka Helsingi ja Frankfurdi börsil.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing