Tallinna Kaubamaja ostis Balti riikide võimsaima arvuti

20. aprill 1998, 00:00

«Tegemist on uudse lähenemisega majandusjuhtimises,» iseloomustas Persidski majandustarkvara Concorde'i andmebaasiserverit. Persidski ei avalikustanud arvuti hinda. Ta ütles, et see on alla 10 mln kr. Uus server on kavas tööle panna mai algul.

Tallinna Kaubamaja andmetöötluse osakonna juhataja Heiki Kadaku sõnul valisid nad võimsa serveri, et mitte hakata seda paari aasta pärast taas välja vahetama. «Meie infomaht ja arenguperspektiivid on suured,» põhjendas Kadak ostu. «Vajasime vanale serverile uut lisaks, et töö käiks normaalse kiirusega.»

«Tallinna Kaubamaja on omandanud serveri, mille töökindlus on võrreldav NASA kosmoselaevu juhtivate superarvutitega,» kommenteeris Korel SYSi tehniline konsultant Hasso Brück.

Kadak ütles, et IBMi serveri valikul kasutasid nad TTÜ teadlaste abi. Kadaku sõnul on nad Korel SYSiga koostööd teinud poolteist aastat. «Tarkvaramüüjate tüli meid otseselt ei puuduta,» rääkis Kadak. «Ostsime Korelilt Concorde'i täieliku tarkvarapaketi siis, kui Korelil oli selle edasimüümise ainuõigus.» Uue põlvkonna andmebaasiserver valmis IBMi laboris mullu. Uus tehnoloogia lubab protsessoreis kasutada alumiiniumi asemel vaske.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing