Ekspordi vähesus alandab veohinda

21. aprill 1998, 00:00

Eesti ja Venemaa vahelise transpordi täiskoorma hinnad on langenud paari tuhande krooni võrra. Hinnalangus Tallinn--Moskva suunal võib olla põhjustatud ekspordi vähenemisest.

Aasta algusega on Venemaa Eesti ekspordipartnerite seas langenud kolmandale kohale Soome ja Rootsi järel. Veoste vähenemine on andnud tunda ka transpordi hindades. Tallinn--Moskva täiskoorma keskmine hind on vähenenud 2700 krooni.

Hinnalangust Venemaa suunal võib lähitulevikus esile kutsuda ka jätkuv piirang Poola transiitvedudele. Autod, mis ei vasta «S» ja «U» nõuetele ei saa enam Poola kaudu Euroopasse vedusid teha ja peavad leidma uue tegevuse. Tõenäolisem uus suund on Venemaa. Uute autode lisandudes langeb kindlasti ka veohind.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing