Kingitus sobib iga külaskäiguga

24. aprill 1998, 00:00

Olete kutsutud kodusele peole. Soovite kingitust teha, aga te ei tea, mida ja millisel juhul kaasa võtta.
Igal perel on oma kombed ning külalisel ei sobi neid arvustada ja nende üle imestada.

Tavakülaskäik
Perenaisele sobib alati kinkida lilli. Lillede valikul arvestage võimalusel perenaise maitse ja soovidega. Lilled ei peaks olema väga tugeva lõhnaga, sest paljudel inimestel tekitab lillelõhn allergiat.
Peremehele kingitakse tavaliselt pudel head vahuveini või veini. Alati sobib mõni muu just sellele inimesele sobilik väike kingitus (näiteks raamat, heliplaat jne).
Lastele võib kinkida midagi magusat, mõne väikese mänguasja, pildiraamatu.

Kaasa võib võtta hoopis nn terve pere kingituse -- näiteks külla tulnud pere enda valmistatud pidupäevakoogi või tordi, ise kokku seatud puuviljakorvi jne. Igal juhul tuleb alati arvestada, milline on kodu, kuhu lähete ja millised on sealsete inimeste soovid.

Tähtpäevad
Traditsioonilised tähtpäevakingitused pea-vad ennekõike meeldima adressaadile ning olema personaalsed. Arvestage, et kingitu-se hind ei tekitaks saajas piinlikkust. Liialt kallis kingitus paneb kohmetuma.
Paljudes kodudes on kena komme kinkijat hiljem kirjalikult tänada.
Kingile lisatakse allkirjastatud kaart heade soovidega. Kaart on otstarbekas kinnitada kingi külge nii, et see peosaginas asukohta ei vahetaks.
Külalisel ei sobi paluda kingi saajal kinki avada. Juhul kui teie kingitus on mõeldud ainult üksi olles avamiseks, kirjutage sellekohane märge kingile lisatud kaardile ja öelge seda ka kingi üleandmisel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing