Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kokteilipidu nõuab ettevalmistust

30. aprill 1998, 00:00

Suure kokteilipeo korraldamisel on teil peaaegu sama palju tööd kui professionaalsel baarmenil, kusjuures teie käsutuses on vähem ruumi ja varustust ning te olete paraku ka kogenematum.
Teil tuleb valmistada suupisted, serveerida joogid, koristada, külalistega tegelda.

Ettenägelikkuse ABC

  • On hea, kui teil on kaks korda nii palju
    klaase, kui tuleb külalisi.
    Kui vaja laenutage neid juurde. Ideaalses variandis on teil kaks klaasi külalise iga joogi jaoks.
  • Proovige arvata, palju läheb tarvis erinevaid jooke. Esmalt korrutage külaliste arv tundidega, mis nad arvatavasti külas viibivad, ning jookide arv, mis nad ilmselt ühes tunnis joovad. Kui olete selle välja arvutanud, siis peate arvama, kui palju külalisi joob erinevaid alkohoolseid jooke (veine, õlut, likööre jne).
    Kui valmistate segujooke, mis sisaldavad 30 ml alkoholi, siis saate 750ml pudelist 30 klaasi segusid.
    Kui võimalik, koguge rohkem varusid. Kui see pole aga võimalik, kasutage oma kujutlusvõimet ning varuge koostisosi ja mahlu nii, et oleks võtta ka väiksema alkoholisisaldusega ja alkoholivabu jooke. Ostke alati kõige kvaliteetsemat kaupa!
  • Kui olete algaja baarmen, siis pange kirja ka mõned retseptid:
    - magusa joogi retsept;
    - kuiva joogi retsept;
    - mõrkja joogi retsept;
    - pikantse kõrvalmaitsega joogi retsept.
  • Mõelge ka söögile, mida serveerite (on see liigselt vürtsitatud, soolane, hõrk jne). Arvestage aastaaja ning ilmaga. Varuge hea valik jooke, mille hulgas on ka jäävesi, mida võib tarvitada söögi kõrvale.
  • Kasulikud vihjed jookide segamiseks
  • Jää peaks olema valmistatud värskest veest, kus ei ole mingeid lisandeid. Kui kraanivesi sisaldab kloori või setet, siis tuleks tarvitada hoopis pudelisse pandud allikavett.
  • Kindlustamaks külalistele jäävarud, tuleb esmalt jääd rohkelt purustada ja siis hoida seda külmikus spetsiaalses nõus, mida on juba eelnevalt jahutatud.
  • Kui teenindate üheaegselt rohkem kui ühte inimest, peab kokteili valama klaasidesse järgmisel viisil:
    - seadke klaasid kõrvuti ritta;
    - täitke kõik klaasid poolenisti, jätkates seda ühtlaselt jagamise protseduuri kuni klaaside täitumiseni.
    Sellisel viisil saab jagada kokteili võrdselt pärast seda, kui see on valmistatud ?eikeris või segamisklaasis.
  • Kokteiliklaasid peavad olema eelnevalt jahutatud, et jook säiliks külmana nii kaua kui võimalik.
    On olemas spetsiaalsed klaasijahutajad. Kui klaasijahutajat pole käepärast, piisab klaasi panemisest külmutusse või selle täitmisest jääkuubikutega mõni sekund enne joogi sissevalamist.
  • Kokteili peab jooma kohe, et vältida lõhna ja maitse muutusi.
  • Kokteilide ja segujookide esitusviis on väga tähtis. Joogi välimus peab olema atraktiivne. Kaunistuseks võib kasutada kokteilikirsse, apelsini, sidruni ja teiste puuviljade lõike (viljad peavad eelnevalt pestud olema).
  • Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing