Hind allub ainult pakkumisele

05. mai 1998, 00:00

Rahvusvaheliste autovedude väljaveo hinda ei suuda mõjutada kütusehindade muutus ega inflatsioon tervikuna. Ainsaks hinnakujundajaks on teenuse ülepakkumine.

1996. aasta aprillist on Eestis olnud inflatsioon 22,5%. Diislikütuse hind on tõusnud 17,6%. Puiduveohinna puhul Eestist Saksamaale pole hinnatõusust võimalik rääkida. Langus on olnud 10,6%. Import kasvab endiselt ekspordist jõudsamalt. Kasvab ka nõudlus vabade autode järgi välismaal. Et auto välismaal asuvasse lähtepunkti võimalikult väikese kuluga jõuaks, on vedaja nõus vähese tasu eest koorma kaasa võtma. Seetõttu eksportvedude hinnalangustrend jätkub. Poola transiitvedude piiramine pidurdab vaid tempot, kuni leitakse uus alternatiiv.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing