Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Farma aktsia langes 16,5 protsenti

06. mai 1998, 00:00

Eile odavnes Tallinna börsil juba teist päeva järjest Tallinna farmaatsiatehase aktsia, mille esimese kvartali kasum kujunes ootamatult nigelaks.

Farmaatsiatehase aktsia nõrgenes eile 16,5 protsendi võrra ja sulgus 44,25 krooni tasemel. Farmaatsiatehase kasumi ootamatu kahanemine sundis riskikartlikumaid investoreid oma positsioonidest loobuma, tõdes HF Kapitali maakler Kaur Elviste.

«Farmaatsiatehas ei ole ikka veel täpselt seletanud, mille pärast kasum kahanes,» märkis Elviste. «Kui vastab tõele, et tehas peab edaspidi oluliselt suuremaid tollimakse tasuma, on ära lõigatud suur osa tulevikukasumist.»

Kuna aktsia kahepäevane hüpe on olnud äärmiselt järsk, võib selle hind Elviste hinnangul lähipäevil veidi kosuda. «Siiski on näha, et farmaatsiatehase majandustegevus on selgelt nõrgenenud, samal ajal kui mitmed teised ettevõtted näitavad häid tulemusi,» lisas ta. BNS

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:27
Otsi:

Ava täpsem otsing