Farma aktsia taas kriisis

08. mai 1998, 00:00

Kauplemine Tallinna börsil püsib loid ja vaiksel langustrendil. Eile langes ÄP indeks päevaga 0,21% ja lõpetas päeva 675,05 punktil. Börsisüsteemi päevakäive oli 52,87 mln kr.

Sügavasse kriisi on taas sattunud farmaatsiatehase aktsia, mille hind kukkus eile 6,82%. Viimase nädalaga on farmaatsiatehas kaotanud hinnast ligi kolmandiku. Eile sulgus farmaatsiatehase aktsia 41 kroonil. Elavas kauplemises (päeva jooksul registreeriti 55 tehingut kokku 5,46 mln kr suuruses summas) kukkus aktsia hind korra isegi 34 kroonile. Suurem osa tehinguid tehti 1000aktsiaste või sellekordsete pakkidena. Hoolimata mõningasest kosumisest pealelõunases kauplemises on usaldus farmaatsitehase vastu oluliselt kahanenud ja muutnud rahapaigutuse aktsiasse küllalt riskantseks.

Uue ühinemis/ülevõtmismullina päevakorrale kerkinud Viru Ranna juhtumi puhul eile midagi palju selgemaks ei saanud. Aktsia noteeringud börsil ostuhinnaks pakutud 23 kr tulemusel küll paari krooni võrra tõusid. Kauplemine Viru Ranna aktsiaga oli börsi poolt pea terve päev peatatud. Turu tegelik reaktsioon toimuvale peaks seega selguma täna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing