Poliitikud ei leia keskpangale juhti

11. mai 1998, 00:00

President peab leidma Eesti Panga nõukogu esimehe kandidaadi, kes nimetab uude panganõukogusse kaks poliitikut Koonderakonnast, kaks Eesti Maarahva erakonnast ja kolm ühinenud opositsioonist.

Vello Vensel, keda reedesel kohtumisel presidendiga toetasid üksmeelselt vaid Rahvaerakond, Mõõdukad ja Vene erakond Eestis, pidas õigeks asjatundjatest koosnevat panganõukogu, kuhu kuuluksid kaks riigikogu poliitikut.

Enamik poliitilisi jõude soovib panganõukogu esimehe kinnitamist enne riigikogu suvepuhkusele minemist 22. juunil. Kui see ei õnnestu, jääb Eesti Pank järelevalveorganita, sest praeguse nõukogu volitused lõpevad 18. juunil.

Mõõdukate fraktsiooni esimees Andres Tarand ütles, et panganõukogu esimehe kinnitamine enne riigikogu suvepuhkusele minekut pole tõenäoline.

«President pole imemees, kes leiab ühtaegu poliitiliselt neutraalse, asjatundliku ja kõigile riigikogu liikmetele meelepärase kandidaadi,» selgitas Tarand. «Meri on kaks korda kõrvetada saanud ja see muudab teda ettevaatlikuks.»

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:28
    Otsi:

    Ava täpsem otsing