Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Investorite usk on kadumas

19. mai 1998, 00:00

Tallinna börs alustas uut nädalat taas järsu kukkumisega. Kogu päeva kestnud ühtlane langemine viis ÄP indeksi õhtuks 605,86 punktile (päevaga -3,76%). Suurema languse tegid likviidsemad aktsiad, eeskätt pangasektor, mis kukkus päevaga 5,15%.

Erilist elavnemist ei toonud turule ka eile selgunud Hansapanga suhteliselt korralik 25,9 mln kroonine aprillikuu puhaskasum. Suurima tagasilöögi sai Ühispanga aktsia, mis kukkus päevaga 8,26%. Ühispanga kasum oli aprillis vaid 1,7 mln kr.

Kuigi mitmed analüütikud väitsid BNSile, et pankade aprilli tulemused olid oodatavad, tõdesid isegi pankade endi analüütikud, et olukorras, kus pangad peavad läbi ajama ilma väärtpaberituluta, on korraliku kasumi näitamine osutunud mitmel pangal üle jõu käivaks ülesandeks.

Maaklerid olid eilse suure languse järel küllaltki pessimistlikult meelestatud ja mitmed neist leidsid, et langustrend võib jätkuda ka järgnevatel päevadel. Järjest suurenevas ebakindluses võib langus tõepoolest jätkuda. Kui täna peaks turg reaktsioonina eilsele tugevale kukkumisele siiski tõusma, võivad hinnad praegusel tasemel ka stabiliseeruda.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing