Karistatud priimus T?ehhi

02. juuni 1998, 00:00

Läinud aasta alguses süvenenud usalduskriis T?ehhi majandusreformide vastu tõi kaasa valuutaspekulantide rünnakud ning kapitali väljavoolu Praha börsilt. Sellest hoolimata on seal analüütikute ja investorite hinnangul mitmeid häid ettevõtteid.

Üks favoriit on Ceska Sporitelna pank, mis lisaks kiirele kasvule on asunud oma laenuportfelli puhastama. Just halvad laenud on T?ehhi pankade põhiprobleem. Teine börsipärl on mobiilside operaatorfirma Ceske Radiokommunikace, millele kuulub üks riigi kahest GSM-võrgust.

Probleemsete ettevõtete hulgas on kunagine tööstushiiglane Skoda Plzen, mis on püüdnud turumajanduses vee peale jääda ambitsioonikate arengustrateegiatega. Muu hulgas on alustatud veoautode tootmist Indias ja Brasiilias, kuid firmal on suuri raskusi kulude kärpimise ja kasumi suurendamisega.

Analüütikud ennustavad Praha börsi ettevõtetele tänavu ligi 20% kasumikasvu. Endiselt on aga probleemiks börsijärelevalve. SD

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing