Välismaalased kruvivad huvi Telekomi aktsia vastu

03. juuni 1998, 00:00

Eesti Telekomi teise erastamisnõustaja, Hollandi-Inglise firma ABN Amro Rothschild tegevdirektor Matthew Westerman ütles, et üks põhjusi, miks tasub Eesti Telekomi aktsiaid osta, on asjaolu, et Eesti on atraktiivne koht investeerimiseks. «Olulist rolli mängib ka see, et Eesti Telekom on tugev firma tugevate juhtidega,» lisas Westerman.

Westermani sõnul on telekomifirma aktsiate noteerimine börsil soodus ja see on hea investeering nii kohalikele kui ka välismaistele investoritele.

Investeerimispankur Minoru Shinohara ütles Eesti Telekomi erastamisnõustajaid tutvustaval pressikonverentsil, et Eesti Telekomi aktsia on nn must-buy aktsia, mille ostmisest ei saa keelduda.

Ühispanga asepresident Margus Schults lausus, et telekommunikatsioonide sektor on suhteliselt unikaalne, sest 80 protsenti börsil ringlevast rahast on seotud pangasektoriga. «Seegi on üks põhjus, miks Eesti Telekomi aktsiaid osta,» sõnas ta. Ühispank on kolmas erastamisnõustajate konsortsiumi osaline.

Matthew Westermani sõnul ei saa praegu öelda, missugust hinda võib 49 protsendi Eesti Telekomi aktsiate eest saada. «Praegu tegeleme firma finantsanalüüsiga ega ole hinna määramisega tegelenud,» põhjendas ta.

ABN Amro Rothschildi tegevdirektor lisas, et Eesti Telekomi erastamine on tähelepanuväärsemaid äritehinguid Baltimaade piirkonnas. «See on suurim aktsiaemissioon Balti riikides, samuti esimene kombineeritud kodumaine ja rahvusvaheline emissioon,» rääkis ta.

Teede- ja sideminister Raivo Vare kirjutas ABN Amro Rothschildi, Nomura Internationali ja Ühispanga loodud konsortsiumiga Eesti Telekomi erastamisnõustaja lepingule alla 31. märtsil.

Eesti Telekomi aktsiate müüki loodab riik korraldada veel käesoleval aastal.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing