Autos telefoniga rääkimine on trahvitav

04. juuni 1998, 00:00

Üha rohkem inimesi võtab reisile minnes kaasa sidepidamisvahendid, mis aitavad kodu või töökohaga kontakti hoida. Paljudes riikides võib nende kasutamine kaasa tuua probleeme. Kui Saksamaal on autoroolis mobiiltelefoniga rääkimine lubatud, siis mõnel teisel maal on see taunitav ja keelust üleastuja võib selle eest saada mitmetuhandekroonise trahvi. Paljudes riikides on autos mobiiltelefoni kasutamine seni seaduslikult reguleerimata.

Üldine soovitus on mitte kasutada sõidu ajal mobiiltelefoni. Kui siiski tekib vajadus telefoniga rääkida, on mõistlik sõita autoga tee äärde või peatuda teenindusjaamas. Võimaluse korral peaks enne autoga reisile minekut muretsema kõne ajal käsi vabaks jätva hands free varustuse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing