Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Põhjanaba külmas on kõle lõunatada
Hinnaskaala
- eelroad 20--45 kr
- põhiroad 50--85 kr
- magustoidud 18--55 kr
- alkoholivabad joogid alates 10 kr
- alkohoolsed joogid alates 15 kr
ASi Kommest Auto Eesti tegevdirektoril Martin Kobrusepal on kahju, et satume linnahalli merepoolses küljes asuvasse endise Lucky Luke'i ruumides tegutsevasse Arctic Clubi vihmasel päeval -- ainsagi külastajata ning külma ja kõleda sisustusega päevane söögi- ja õhtune tantsukoht tekitab tunde, nagu viibiksime tõepoolest põhjanabal. Martin Kobrusepale meenub steriilne operatsioonisaal.
Ehkki muidu külastajat ööklubina teenindav asutus reklaamib end päevaseks ajaks restoraniks, ei jõua ta lõunakülalise arvates siiski selle mõõdupuuni. Õnnetu on koht alates räämas sissekäigust, mille parandamiseks ei saa klubipidajad ilmselt midagi teha, kuni menüüni, mis vähese valiku tõttu restorani toidukaardi moodi kuidagi välja ei näe.
Ehkki oleme metalsetes ja sinistes toonides Arcticu ainsad külastajad, püüame arvata päevast tavaklientuuri. See võiks moodustuda ümberkaudsete firmade töötajatest ja tiiburiga üle lahe sõitjaist. Kella 12--16 kehtiv päevamenüü on soodsate hindadega (supp 12 kr, praad 35 kr). Kui päike paistab, võib purskkaevuäärsel terrassil päris mõnus olla. Martin Kobrusepp tunnistab, et palava ilmaga tuleks ta siia jahedasse perega kasvõi jäätist sööma, kui juhtuks viibima klubi lähedal, näiteks Suurt Tõllu vaatamas.
Menüüd silmitsedes tõdeb lõunakülaline, et hinnad on enam kui kliendisõbralikud: ühegi roa hind ei küüni 100 kroonini. Toiduvalik meenutab korralikku kiirtoidukohta. Eraldi tähelepanu pälvivad taimepraed (20--28 kr).
Jääme siiski tavaliste põhiroogade juurde. Martin Kobrusepp tellib üleküpsetatud seafilee ürtidega (75 kr), mina üleküpsetatud paltuse ürtidega (75 kr). Kõrvale soovime alkoholivaba õlut, mis tuleb paraku asendada väikse Saku originaaliga (15 kr), sest alkoholivaba varianti pakkuda pole.
Suhteliselt kiirele lõuna algusele järgneb vähemalt 30 minutit ootusärevust, mille lõpetab sisekujundusega harmoneeruvalt sinisele taldrikule kaunilt serveeritud praadide kombineerimine tillukeseks osutuvale lauale. Võtame appi kolmanda tooli, millele rändavad tuhatoos ja leivakorv.
Martin Kobrusepale toodud üleküpsetatud seafileele lisaks on taldrikul paprika-oa salat ja üllatuslikult friikartul. Kui mina oleksin selle peale pisut nördinud, et kuskile pole isegi märgitud, et praad võib olla nii mõnelegi inimesele mitte maitsevate friikartulitega, siis Kobrusepp ei nurise, hinnates oma prae hinna ja kvaliteedi suhte korralikuks.
Maheda paltuse proportsioonid on meeldivalt paigas, ehkki oskamatusest suutäisi õigesti jagada tuleb keedukartulist veidi puudugi. Toit sobib neile, kes armastavad peaaegu maitsevabadele roogadele lähenevat suutäit.