Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Forekspank taganeb Moskva projektist

01. juuli 1998, 00:00

Interfaksi teatel peatas Venemaa Pioneer-panga nõukogu panga tegevuse ja otsustas määrata pangale ajutise halduri. Forekspanga Pioneer-panga projektijuht, nüüdne välispanganduse direktor Raivo Erik ütles, et Pioneer-pangas avastati rida senise juhtkonna sooritatud varjatud tehinguid, millest tuleneva kahjumi kajastamine panga bilansis ei võimalda pangal normaalset majandustegevust jätkata.

Forekspanga juhatuse esimees Ivar Lukk ütles paar nädalat tagasi, et Pioneer-panga 35% aktsiate hind kujuneb tõenäoliselt oluliselt madalamaks varem kokku lepitud 5,6 miljonist dollarist ehk ligi 80 miljonist kroonist.

Erik lausus, et praegust panga majandusseisu arvestades oleks Forekspangale tulnud peale maksta.

Erik kinnitas, et Forekspank ei saa tehingu katkestamisest kahju, sest investeeringuid Pioneer-panka ei ole tehtud.

Erik märkis, et Forekspank on endiselt huvitatud mõnes Vene finantsasutuses osaluse omandamisest, sest ilma füüsilise kohalolekuta on Venemaal raske tegutseda.

Projektidest on veel vara rääkida, kuid nõustajatega peetakse läbirääkimisi ja vaadatakse üle, milliseid riske Forekspank peaks võtma, lausus Erik. «Kui suudame juba sel aastal Venemaal tulemuse saavutada, oleme aktsionäride ees oma kohustuse täitnud,» lisas ta.

Vaatamata Pioneer-panga projekti peatamisele ei katkesta Forekspank ?veitsi Uebersee pangaga sõlmitud mandaatlepingut omakapitali laiendamiseks. Forekspanga turundusdirektor Ranno Pajuri ütles, et omakapitali laiendamine on endiselt kavas, kuid maht muutub ilmselt kavandatust väiksemaks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing