Turg ootab poolaasta tulemusi

01. juuli 1998, 00:00

Teisipäeva hommikupoolikul liikusid aktsiate hinnad närviliselt üles, kusjuures maaklerite sõnul lähtus põhinõudlus Helsingist. Kauplemist iseloomustati kui äärmiselt närvilist. Pankade peatselt avaldatavad poolaasta tulemused on hetkel toimuva informatiivne taust ning tundub, et paljud kohalikud investorid on lootuse neis midagi ilusat näha lõplikult kaotanud.

Päeva lõpul saidki negatiivsed meeleolud taas võidu ning aktsiate hinnad hakkasid langema.

Kauplemises domineeris täielikult Hansapanga aktsia, mille osaks langes tugevalt enam kui pool päevakäibest. Hind tõusis esmaspäevaga võrreldes üle 2%. Ka Ühis- ja Tallinna Pank tugevnesid, kuna Forekspank oli ligi 5% langusega päeva kaotajate hulgas. Suurimaks kaotajaks oli aga hoopis ASA, mille hind langes 11% (ASA emissioonitõend langes 27%). Meeldivama poole pealt tõusis Estiko ning Kalevi aktsia hind enam kui 7 protsendi võrra

Lähipäevadel võib oodata suhteliselt närvilise meeleolu kestmist ning hinnad võivad pangasektoris teha üpris äkilisi liigutusi, vähemalt kuni poolaasta tulemuste avalikustamiseni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing