Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Börsil tormiline korrektsioon

10. juuli 1998, 00:00

Kesknädalase laisa ning passiivse kauplemise järel näitas neljapäevane börs positiivsemat nägu. Nädalavahetusel toimuva Hansa-Hoiu ühinemiskoosoleku eel spekuleerisid paljud aktsionäride ostuhuvile, ajades kummagi suurpanga hinnad üles. Maaklerite sõnul pärines tugev ostuhuvi eeskätt Helsingist, kuid ka kohalikud tegijad olid senisest positiivsemalt meelestatud.

Pangasektori indeks tõusis 9,39% 360,87 punktini ning tööstussektori indeks 2,70% 45,46 punktini. Suurimaks tõusjaks oli siiski Norma aktsia 18,75 protsendiga, Norma oli ka aktiivsemalt kaubeldute seas Hansa- ja Hoiupanga järel.

Paljudele investoritele on kiire hinnatõus loomulikult meeltmööda. Samas on sedavõrd kõikuvale turule sisenemine väga riskantne ning see ei luba tõusu kestmist ennustada, pigem võib oodata mõningast kasumivõtmist ja kaasnevat hinnalangust.

Olulisematest sündmustest oodatakse Hansa- ja Hoiupanga ühiskoosolekut, pankade ühinemise kinnitamine võib turgu järgmisel nädalal pisut ka tugevdada. Samuti tahetakse näha Tallinna Panga ja Ühispanga tulemusi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:45
Otsi:

Ava täpsem otsing