Haigemaja vajab tohterdamist

13. juuli 1998, 00:00

Riik ega omavalitsus pole head omanikud. Haigla pole erand, ent vastuseis haiglate erastamisele on tugev, eriti nende juhtide seas. Väide, et ainult erahaiglatel põhinevat süsteemi pole üheski riigis, ei kannata kriitikat. Pigem on õigus Magdaleena haigla peaarstil Peeter Mardnal: riik ei ole valmis erastama suuri haiglaid. Vaadates haiglates toimuvat näib, et riik ei tahagi selleks valmis olla. Sobiv näide on Tallinna psühhiaatriahaigla. Sotsiaalministeerium vahetas küll välja haigla direktori, kuid sellega kaovad sealt vaid direktori sugulased, mitte probleemid. Parem arstim ravilale on omanikuvahetus.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing