Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

A. Greenspani kõne oli vaoshoitud

22. juuli 1998, 00:00

Esmaspäeval ja eile tugevnes Saksa marga kurss dollari suhtes kuue ja Suurbritannia naela suhtes viie viimase nädala kõrgeimale tasemele innustatuna rahvusvahelise valuutafondi otsusest eraldada Venemaale finantsabi 11,2 mld dollari ulatuses.

Dollarit nõrgestas ka reedel avaldatud USA väliskaubanduse bilanss, mille kohaselt väliskaubanduse defitsiit kasvas kolmandat kuud järjest ja 12 kuuga ulatus kõigi aegade kõrgeimale tasemele -- 165 mld dollarini.

Valuutaturud olid mõlemal päeval väheaktiivsed. Esmaspäeval olid Jaapani finantsasutused pühade puhul suletud. Oodati ka sel nädalal toimuvat Jaapani peaministri nimetamist ning eile toimunud USA Föderaalreservi juhi Alan Greenspani ettekannet kongressile Ühendriikide majanduse hetkeseisust. Analüütikud prognoosisid ja nõnda ka juhtus, et A. Greenspan jäi oma ettekandes väga ettevaatlikuks ning püüdis hoiduda vihjetest Fedi edasise monetaarpoliitika kohta. Mõningasele inflatsiooniohule Fedi liider siiski osutas, kuid dollari kurssi mõjutas see minimaalselt. USD langes vahetult pärast kõnet seniselt 1,790-lt DEMilt 1,787ni.

Veidi tugevdas dollarit Ifo instituudi Saksamaa äriusaldusindeksi avaldamine, mis juunis langes, ning M3 rahapakkumine, mis oli oodatust suurem.

Jaapani jeeni suhtes oli dollar samuti stabiilne ning jääb selleks arvatavasti kuni nädala lõpuni. Tõsi, pärast Greenspani kõne lõppu tõusis USD kurss, mis seni oli põhiliselt liikunud 139 ja 140 jeeni vahel, ülespoole 140 jeeni taset.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing