Kujundaja peab bensiinijaama kohvikulaudu sobimatuteks

22. juuli 1998, 00:00

Jõelähtme bensiinijaam täiendab tanklate nimistut, mis pole valminud tüüpprojekti järgi. Sisekujunduse kontseptsiooni leidiski Sirje Männik (projektbüroo Teinos) arhitekti tööst: ruut ja seda läbiv diagonaal moodustab kolmnurkseid kujundeid fassaadis. Sama motiivi tõi Männik ka siseruumi. Kujundaja pole varjanud midagi arhitekti loomingust, vaid on seda täiendanud.

Jõelähtme bensiinijaamas on kauplus müügileti ja iseteenindava osaga ning teise, suurema osa hoonest hõlmab kohvik koos köögiboksiga. Lahtine trepp tõuseb söögisaalist teise korruse rõdule, kust avaneb vaade läbi hoone. Kaarjat rõdu järgides lookleb ka esimese korruse baarilett.

Ereda päikesevalguse varjamiseks on sisekujundaja planeerinud osale akendest katteks perforeeritud kardinad, läbi nende peaks seesistujale paistma kogu ümbritsev maastik. Valgustid on pärit Hispaaniast ning need näitavad korraga nii üles kui allapoole ja peaksid seetõttu pimedal ajal väljast väga efektselt mõjuma. Kasutatud on heledaid toone, et säiliks avatuse tunne.

Kujundajaga nõu pidamata muutis tellija kohvikulaudade ja baarileti väljanägemist. «Minu käest on juba küsitud, kust neid laudu saab,» ütleb tellija esindaja kujundaja poolt maitsetuks peetud laudade kohta.

«Minule on esmatähtis, et laudade ääres tekiks isu,» lisab ta. Omal algatusel valitud pruun baarilett vahetati enne avamist siiski kujunduses planeerituga sarnasema vastu välja. «Lett valiti ärilistel kaalutlustel: et külastajale jääks enam ruumi.»

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 18:47
Otsi:

Ava täpsem otsing