Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hansapank on huvikeskmes

14. august 1998, 00:00

Tallinna börsil oli eile päeva märksõnaks Helsingi. Tegelikult on Helsingi börs kogu nädala Tallinna börsil toimuvat mõjutanud, eeskätt siinse juhtaktsia Hansapanga kaudu. Helsingi börsil valitseb praegu Hansapanga aktsia vastu tugev ostuhuvi, mis on kergitanud Hansapanga aktsiat ja koos sellega hoidnud kogu Tallinna börsi taset, samas kui ülejäänud lähiregiooni börsid on olnud langushoos.

ÄP indeks eile siiski veidi kukkus (0,28%) ja sulgus keskpärase kauplemisaktiivsusega börsipäeva (käive 21,32 mln kr) lõppedes 400,74 punkti tasemel.

Huvitav on, et keegi ei ole seni avaldanud, kes võiks olla see salapärane Skandinaavia investor, kes Helsingi börsil Hansapanga aktsiat kokku ostab ja seeläbi kogu Tallinna börsi kõige halvemast hoiab. Maaklerites tekitab ärevust teadmatus, kui palju tundmatu investor kavatseb Hansapanga aktsiaid kokku osta ja mis saab siis, kui ostusurve lakkab.

5% Hansapanga aktsiatest maksab eilse sulgemishinna alusel ca 185 mln kr, seega pole erilist lootust salapärasele investorile jälile saada ka pärast esmaspäevast olulise osaluse muutuste avaldamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing