Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EVP hind langeb jätkuvalt

17. august 1998, 00:00

HF Kapitali analüütiku Mairi Tonsiveri sõnul sõltub EVP hind suuresti sellest, kas parasjagu on, millesse neid investeerida. «Hetkel puudub EVPde vastu huvi, sest ühtegi suuremat ettevõtet või objekti nende eest müügis pole, puuduvad ka uudised sääraste objektide peatse müügile tuleku kohta,» rääkis Tonsiver.

Suur erastamisbuum on läbi, mõned inimesed veel erastavad maad, kuid neil on EVPd juba olemas ja puudub huvi väärtpaberiturul spekuleerimise vastu, lausus analüütik.

Ühispanga kapitaliturgude spetsialist Aivo Kangus ütles, et EVPde hind on langenud avalikkuse tähelepanu tõttu. «Ajalehest hinnalanguse kohta lugedes müüvad inimesed «kollased kaardid» maha, samas ei julge teised neid enam osta,» selgitas ta.

Hinda kergitaks vaid suurte objektide EVPde eest avalikku müüki tulek, sel aastal pole aga midagi suurt müüki oodata, seega pole oodata ka hinnatõusu, märkis ka Kangus. «Hinnalangusel pole mingeid piiranguid, teoreetiliselt on võimalik sama olukord, nagu Lätis oli, kus kohalik erastamisväärtpaber maksis vaid 2% nominaalväärtusest,» sõnas ta. Eestis maksaks sellisel juhul üks EVP 2 senti.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing