Venemaa veonõudlus pole muutunud

25. august 1998, 00:00

Venemaad tabanud rubla devalveerimine ja tollimaksude tõstmine importkaubale ei ole vähendanud veonõudlust.

Täiskoorma hind Tallinnast Moskvasse püsib suve algusega endisel 25 000 krooni tasemel. Sealjuures on ekspedeerijate pakkumised sarnasel hinnatasemel. Stabiilsus näitab, et ekspordikoormate täitmisega Venemaa suunal raskusi pole.

Teistsugune on olukord Venemaalt Eestisse toodavate koormatega. Kui keskmine hind Moskvast Tallinnasse on täiskoormal 11 000 krooni, siis firmade pakkumised kõiguvad 8000 kroonist kuni 15 000 kroonini. Hindade stabiliseerumist kõrgemal tasemel loodetakse sügisel, kui veonõudlus kasvab lõppenud puhkuste tõttu ja Venemaalt väljuva kauba hulk suureneb tänu odavnenud rublale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing