Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Lost Continent üllatab heledusega
Hinnaskaala
- eelroad 8--45 kr
- põhiroad 35--175 kr
- magustoidud 18--24 kr
- alkoholivabad joogid alates 5 kr
- alkohoolsed joogid alates 15 kr
Lost Continenti pubi, mille valis Äripäeva klienditestiks ASi Eesti Statoil peadirektor Epp Kiviaed, peaks esindama austraaliapärasust. Ehk natuke esindabki, kui silmas pidada Austraalia lippu ja känguru nahka seinal ning loomade eest hoiatavaid kollaseid märke. Kunagisest Vigri lastekohvikust on järel vaid paneelseinad.
Lihtne heledas puidutoonis interjöör ei ole Epp Kiviaia arvates meeldejääv. Ometi pole ka midagi ette heita. Avarus ja valgusküllus teenivad kiidusõnugi: pole see ju meie söögikohtades tavaline. Külaline läheks sinna nii kolleegide kui sõpradega.
Esimeseks külastuseks püüdke kindlasti kaasa meelitada keegi, kes on juba Lost Continenti teenindustavadega tuttav. Muidu te ei teagi, et kõige targem on istekoht kinni panna ja toidud baariletist tellida, ning võite kiirel lõunatunnil teenindajat ootama jäädagi. Baarist tellides on teinegi pluss: saate roogade eest kohe ära maksta ega pea kulutama arve ootamiseks niigi loetud minuteid. Kogu lõuna vältel oleme sunnitud tõdema, et kliendile jääb aega armutult napiks.
Menüü paistab silma mitmekesise ja ahvatleva toiduvalikuga. Tavapärast jaotust eelroogadeks, põhiroogadeks ja dessertideks siin ei leia: valik tuleb teha näljapette, kannukõrvase ja teiste vaimukate alajaotuste põhjal. Nagu pubile kohane, on mitmekesise õllevaliku kõrvale samaväärt valik näkse.
Jätame näksid seekord vahele, asudes kohe põhiroogade juurde. Epp Kiviaed kiidab, et valida on nii looma-, lamba-, kana- kui kalaliha. Reisiselli leivakotist leiab kuni 40krooniseid einevõileibu. Lastemenüü on korralik. 35 krooni eest saab päevaprae. Väärikasse, peaaegu kaks korda kõrgemasse hinnaklassi (175 kr) kuuluvad peakoka soovitused. See valik sisaldab nii haifileed kui näiteks vähisabu safrani-mee kastmes.
Meie piirdume prae ja magusaga. Epp Kiviaed tellib tervelt küpsetatud loomafilee konjaki ja rohelise pipra kastmes wok-juurviljade ning friikartuliga (85 kr), mina loomalihapihvi teravas seenekastmes (76 kr) ettekandja soovitatud küüslaugukartulitega. Lisandeid on koguni kuus. Külaline ootab põnevusega oma rooga, sest vähesed suudavad valmistada rohelise pipra kastet nauditavalt.
Üks on kindel -- Lost Continenti kokatöös pettuda ei tule. Elegantne serveering ja peen maitsestatus iseloomustavad mõlemat koguselt parajat praadi. Üllatuse valmistab vaid kergelt läbiküpsetamata liha. Selle hõrgu maitse vastu pole meil küll midagi, ent külalise meelest on viisakas küsida, millises küpsetusastmes liha klient eelistab. Tervitatav on wok-pannil valmistatud juurvili.
Meeldiva elamuse jätab lõuna viimane veerandtund. Epp Kiviaed maiustab mango kastmes serveeritud maasikaparfeega (22 kr) ja mina mandlikorvikeses oleva ?okolaadivahuga, mida ümbritseb kiivikaste (20 kr). Joome tavalist kohvi (10 kr), mis kange kohvi pooldajale on just paras. Tõdeme, et Lost Continenti kokk on võitnud meie südamed. Isegi kivikõvad maasikatükid ei pahanda lõunakülalist, ehkki sellega võiks norida.