Soomaa külastuskeskus meenutab valget lindu

02. september 1998, 00:00

Plaatvundamendile kerkinud Soomaa rahvuspargi keskuse peahoone on ehituslikult tavapärane puitkonstruktsiooniga ehitis, mille teeb tähelepanuväärseks arhitektuurne lahendus. Väljasirutatud tiivaga lindu meenutav külastuskeskus arvestab taluhoovi miljööd, kuid ei matki vanu hooneid. Valget ehitist iseloomustab plastiline liigendus, väikese üldpinna juures on hoone mitmeplaaniline ja täidab erinevaid funktsioone.

Kompleks on aastaringselt kasutatav välibaasi ja öömajana. Hoone suurim ruum on üle 100 m² saal, mis sobib ekspositsiooniruumiks. Tühje pindu hoones pole, ka alumise korruse fuajee kasvab üle saaliks. Administratiivosa teisel korrusel asub suur kabinet ja kolm hotellituba kokku kuuele inimesele.

Viljandi ja Pärnu maakonna piiril paiknev külastuskeskus kerkis rahvuspargi keskele, kust on asustatud punktideni üks vahemaa. 50 km raadiuses on piirkond hõredalt asustatud. Ehituse käigus sai kruusakatte sissesõidutee, mis varem oli tavaline talutee. Ehitaja rajas keskusse puurkaevu, puhastusseadmed, teed ja platsid, renoveeris vanas laadis aidahoone ja ehitas sauna. Rahvuspargi peahoone rajamine oli keskuse väljaehitamise esimene etapp. Ehitust toetas Taani looduskaitse. Teises etapis jätkub talusüdame teiste hoonete renoveerimine.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:58
    Otsi:

    Ava täpsem otsing