Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Flamingo sobib ööklubi külastajale
Hinnaskaala
- eelroad 37--395 kr
- põhiroad 118--149 kr
- magustoidud 28--102 kr
- alkoholivabad joogid alates 10 kr
- alkohoolsed joogid alates 25 kr
Pirita rannahoone renoveeritud osas juba mõnda aega tegutsev lõõgastuskompleks Flamingo pole jõudnud end pealinlastele küll veel teadvustada, kuid vähemalt lõunatunnil ei saa restoran külastajate puuduse üle kurta, tõdeme Äripäeva lõunakülalise ASi Estconde-E juhatuse esimehe Rein Tallermoga.
Restoran on vaid osa keskusest, mis hõlmab kasiinot, keeglisaali ja ruumikat ööklubi. Eks seepärast tundubki erkpunase ja sinepikarva toonides ning vähimagi intiimsustaotluseta söögikoha sisekujundus kõike muud kui klassikaline. Nii ka Rein Tallermo jaoks sobimatu ärikohtumiseks. Küll aga sobib koht einetamiseks ja tantsust aja mahavõtmiseks ööklubi külalistele.
Rein Tallermo on sunnitud tõdema, et restorani akendest avanev vaade rannale pole just kõige romantilisem, sest enamiku vaateväljast hõlmab terrass. See-eest avaneb haruldane pilt ööklubi poolelt. Olles Flamingos lõunatanud, tasub kohviks ümber kolida just sellesse avara tantsuplatsiga ruumi.
Teeninduse hindab lõunakülaline ebalevaks ja tavalõuna jaoks aeglaseks, kui mõelda, et esimese roa lauda jõudmisele eelnes üle pooletunnine ooteaeg.
Toiduvaliku hindab külaline tavaliseks: ei midagi meeldejäävat. Ometi on valik piisav: erinevas hinnaskaalas ja ahvatlusastmes eelroad ja supid, kaheksa praadi ja magustoiduvalik, milles domineerib jäätis.
Rein Tallermo valib eelroogadest kallima, 395kroonise täidetud langusti, pearoaks fooliumis küpsetatud lõhe (130 kr). Mina söön lollo-rosso salati krevettidega (50 kr) ja medaljonid apelsinikastmega (126 kr).
Tallermo arvates võiks kelner rohkem müüa, tutvustada erinevate roogade häid omadusi oma algatusel. Seekord jäi aktiivseks pooleks külaline. Ka peaks kelner vihjama roogade kogukusele, et ei tekiks olukorda, mil eelroa lõpetanuna jõud praest enam üle ei käi.
Samas on kelner valmis uurima erinevaid roogade valmistamise võimalusi lähtuvalt kliendi soovist, kui Tallermo huvitus võimalusest valmistada ravioole tomatikastme asemel õlikastmes. Teenindaja ei unusta küsimast ka liha küpsetusastet, mis tavaliselt kipub meelest minema.
Külalise eelroog suurest merevähist näib uhke. Söömine kujuneb paraku kolgatateeks. Isuäratavad krevetid on tõenäoliselt mõeldud vaid söömiskõlbmatuks garneeringuks, sest kastmega ülevalatuna on nende sõrmede vahel puhastamine lootusetu. Sobivaid riistu aga selleks, nagu ka vähile ligipääsuks pole. Magushapuka täidise maitse ilmneks paremini siis, kui roog oleks lauale toodes soojem. Hinna ja kvaliteedi suhe pole paigas.
Lollo-rosso salati parimaks osaks on krevetid redisekastmes. Redis lisab mereannile meeldiva maitsevarjundi.
Põhiroaga tundub mul rohkem vedavat, sest marineeritud veisefilee ja värvilised spagetipesad maitsevad nii, nagu peakski. Fooliumis küpsetatud lõhega jääb Tallermo napisõnaliseks, kommenteerides vaid keedukartuleid, mis tulelt vara võetud. Arvatavasti proovib ta järgmisel külastusel midagi muud, näiteks liha jaapani moodi (124 kr), mille koostise loetelu on pikk ja ahvatlev.