Electrolux eelistas eksklusiivsusele soliidsust

09. september 1998, 00:00

Väljapeetult rahulikku hallides ja valgetes toonides Electroluxi kirjaga hoonet ilmestavad viltu keeratud fassaad ja läbi kahe korruse ulatuv sinakast klaasist kesktrepikoda. Muus osas on maja standardne tööstusbürookompleks, mis on iseloomulik kogu kvartalile.

Rootsi kodumasinate tootja Electroluxi Eesti tütarfirma tundis tegevuse laienedes vajadust koondada ühe katuse alla neli üksust, mis paiknesid mööda Tallinna laiali. ASil Merko Ehitus oli pakkuda sobiva suuruse ja asukohaga krunt, hoonete kompleks ehitati valmis Rootsi-poolsete ettekirjutuste järgi. Need ei erine Eesti projekteerimise standarditest, mis võtavad eeskuju Soomest. Tulevane põhirentnik määras ka lõppviimistluse materjalid. Kuigi ehituses pole kasutatud luksuslikke ega eksklusiivseid materjale, pole ei arhitekt ega ehitaja läinud odavate lahenduste teed.

Tehniliselt hindas ehitaja kompleksi ehituse raskusastme keskmiseks. Raudbetoonkarkassil, monteeritavatest raudbetoonpaneelidest peahoone taga, asub sandwich-paneelidest laohoone. Kompleks rajati vaivundamendile algselt lepavõsaga kaetud soisele alale.

Ehituse projektijuhi Kalev Kaiva sõnul aitas ehituse plaanipärasele sujumisele kaasa, et tellija teadis algusest peale, mida tahab, ega teinud ehituse käigus selle maksumust või -tähtaega mõjutavaid muudatusi.

Maja ees on 25 parkimiskohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:00
Otsi:

Ava täpsem otsing