Hansapanga aktsia taas turul

15. september 1998, 00:00

Börsi noteerimiskomisjoni otsusel alustati eile hommikul taas kauplemist Hansapanga aktsiaga. Ootamatu teade viis turuosalised endast veidi välja ja turg avanes ca 6% reedeõhtusest sulgemistasemest kõrgemal.

Nii Hansapanga aktsia kui ÄP indeks jätkasid kerkimist 30 esimest kauplemisminutit. Selle ajaga kerkis Hansapanga aktsia 112 kroonile ja ÄP indeks 516,5 punktile. Peale Hansa aktsia oli teisigi kiireid kerkijaid -- Norma aktsia hind tõusis hommikuses kauplemises hetkeks isegi 20,7 kroonile ehk reede õhtuga võrreldes ligi 22%. Norma aktsia tõus tulenes paarist suuremast ostukorraldusest, mis said alguse ilmselt nädalavahetusel saabunud teatest esimese läbimurde kohta Norma ja AvtoVAZi suhetes.

Hommikune turu reageering oli taas liialt tormiline ja pärast esimesi emotsionaalseid tehinguid asus Hansapanga aktsia hind kiiresti langema, sulgudes õhtul 104 krooni tasemel (päevaga +6,12%).

Ilmselt jäävad Hansapanga aktsia ja ka turg tervikuna lähipäevadel küllaltki volatiilseks. Analüütikute avalduste kohaselt on Hansapanga aktsia emissiooni toimumiseni tavalisele investorile ülemäära spekulatiivne.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing