Dow taas üle 8000 punkti

17. september 1998, 00:00

Riia börs alustas päeva tagasihoidliku tõusuga. Unibanka oli järjekordselt tähelepanu keskpunktis, tõustes järsult 11 santiimi. Kuid hoolimata aktiivsest kauplemises Unibanka aktsiatega, mille päevakäive oli 209,909 latti, langes indeks päeva lõpuks siiski 0,63%. Ülejäänud aktsiate vastu huvi turul praktiliselt puudus ning kogu turu käibeks jäi 241,278 latti. Maaklerite arvates on võimalik ka edaspidine Unibanka tõus.

Vilniuses sai kannatada Roki?kise juustutehas ja Bir?ai piimatööstus, kuna investorid alustasid kasumi kiire realiseerimisega. Languse-ga läks kaasa ka pangan-dussektor. Väga aktiivselt kaubeldud Vilniuse pank kaotas kiirelt 1,23 litti ning Hermis odavnes järsult. Kaotajaks jäi täna ka Kalnapilis, mis nõrgenes 0,26 litti võrra. Maaklerid väidavad, et jätkub kohalike investorite passiivsus, mis tuleneb peamiselt vaba raha nappusest ning jätkuvast ebakindlast olukorrast Venemaal. Mingit lootust annab siiski päeva lõpus ostusoovi suurenemine.

Venemaa aktiivsemalt kaubeldavad aktsiad liikusid eri suundades. GAZi aktsiatega tehti ainult üks tehing, kuid see viis hinna 24% eilsest kõrgemale. Lukoil sattus tugeva müügisurve alla, olles päeva enimkaubeldud aktsia ning päeva suurim kaotaja. ÜES jäi pidama 0,024 USD juures. Mosenergoga tehti ainult 3 tehingut, mille tagajärjel tõusis hind 2,67%.

Juba kolmandat päeva jätkus Ühendriikides aktsiahindade tõus. Tähelepanu keskpunktis on Föderaalreservi juhataja Alan Greenspan. Omalt poolt lisas opti-mismi ja rahustas paljude investorite närve Wall Stree-til kanda kinnitanud arvamus, et peatselt leitakse lahendus ka Aasia ja Vene majanduslikele raskustele. Kindlustunne peaks saabuma siis, kui Dow indeks murrab end läbi 50 päeva liikuva keskmise (moving average). Dow Jonesi indeks tõusis taas üle 8000 piiri. S&P 500 kogus 0,8% ning Nasdaq kerkis 0,7 %, tõustes 1678,11 punktini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing