Jussi pubi meelitab hubase hooviga

18. september 1998, 00:00

Hinnaskaala

  • eelroad 18--28 kr
  • põhiroad 50--87 kr
  • magustoidud 20 kr
  • alkoholivabad joogid alates 5 kr
  • alkohoolsed joogid alates 15 kr
  • Viimsis teede ristumiskohas puude varjus asuv Jussi õlletuba on Salva Kindlustuse kindlustusdirektori Urmas Kivirüüdi arvates päikselise ilma puhul sümpaatne koht. Õlletoa puhta muruplatsiga hoovis on erinevaid istumisvõimalusi nii laudade paigutuselt kui suuruselt.

    Õlletoal on ka rõdu, mis paljulubava vaatega köidab meie tähelepanu. Paraku meie merevaadet nautida ei saa, sest rõdu on remondis. Saame seda teada lõunakülalise meelest veidi upsakavõitu toonil, mida kliendikeskne ettevõte endale küll lubada ei võiks.

    Lohutame end, et võib-olla pole me kohaliku suhtlusstiiliga harjunud. Enamik lõunakülalisi tunduvad olema Tallinna kesklinnas tegutsevate firmade töötajad, mis tähendab, et ka nemad ei pruugi veidi hooletut kohtlemist mõista.

    Trükitud ja kaante vahele köidetud kujul me menüüd ei leia. Nii mugav oleks päikse käes mõnuledes toitu ja jooki valida. Loeme pakutavat seinale riputatud tahvlikeselt ja esitame tellimuse.

    Urmas Kivirüüt valib eelroogadest tuunikala salati (27 kr) ja pearoaks praetud lõhe koorekastmes (87 kr). Magustoiduks naudiks ta meeleldi tahvlil välja kuulutatud jäätist (20 kr), kuid ettekandja tunnistab, et pakkuda on vaid tarretist vahukoorega (20 kr). Minu lõunaeine algab krevetisalatiga (28 kr), millele tuleb lisaks sealiha ?ampinjonidega (75 kr). Soovides toidu kõrvale punast majaveini, pakutakse seda Urmas Kivirüüdile iseenesestmõistetavalt maitsta, külaline jääb rahule. Saame kumbki pokaali Cabernet Sauvignoni (25 kr).

    Eelroogi oodates kommenteerib lõunakülaline toidu ja joogivaliku õlletoale kohaseks, sest menüüs leidub piisavalt õllesorte, ka alkoholivaba. On kiievi kotlet (60 kr) ja röövlipraad (50 kr), suupisteks küüslauguleibu (20 kr), oliive, kanatiibu ja koguni pelmeene.

    Õlletoa interjöör on pubilikult vana ja tume puitmööbel mõnusalt kulunud. Seinu ehivad konteksti suurepäraselt sobivad vidinad. Küll aga võiks Kivirüüdi arvates veel maja välisilmele mõelda, sest akna äärest välja punnitav Makroflexi pusa ei käi toidu- või joogikoha imid?iga kuidagi kokku.

    Teenindatakse kiiremini, kui arvata oskasime. Eel- ja pearoa vahel ei jää aega hingetõmbekski. See-eest on toidud üle ootuste head, portsud pubilikult suured. Jääme oma mahlaste salatitega rahule, sest kala ja krevetti pole üksnes nime poolest.

    Hea valiku tegime ka praadide osas. Urmas Kivirüüt heidab vaid veidi ette möödalaskmisi maitsestamisel: kala on magedavõitu, sool ja pipar võiks ennast enam tunda anda. Vitamiiniandjaid-lisandeid on taldrikul neli ja kõik tunduvad tõepoolest värsked, mitte hommikul valmis riivitud.

    Nagu lõhet tasub ka sealiha ?ampinjonidega süüa. Kogukas lihatükk on mahe ja pehme, mida täiendab ohtralt ?ampinjoniliistakuid sisaldav sametine koorekaste. Seegi toit on magedapoolne, kuid mulle just selline maitsebki.

    Lõpetame täiesti joodava cappuccinoga (16 kr). Urmas Kivirüüt tõdeb, et kui kõht on tühi ja ta Pirital satub olema, põikaks ta Jussi õlletuppa küll. Spetsiaalselt kesklinnast kohalesõitmiseks jääb tema meelest magnet puudu.

    Raadio ettevõtlikule inimesele

    Äripäeva raadio 92.4

    Hetkel eetris

    Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing