1997. aasta auto sai kodumaise konkurendi

09. oktoober 1998, 00:00

Renault' edukas minimahtuniversaal Mégane Scenic (Euroopa 1997. aasta auto) ei anna rahu teistele autotootjatele, kes püüavad eeskuju järgides ostjaid leida. Opel näitas oma Astral baseeruvat Zafirat juba aasta eest, äsjasel Pariisi autonäitusel tõi avalikkuse ette oma Scenicu teine Prantsuse autotootja Citro?n, kelle nn minimulli baasmudeliks on Xsara.

Citro?n Xsara Picasso ei kujuta endast siiski vaid uue kerega täispuhutud Xsarat.

Pikkuselt on uustulnuk midagi Xsara ja Xantia vahepealt, kõrguselt mahub Xantia ja Evasioni vahele.

Tunduvalt pikem on uuel autol teljevahe -- kui tavalisel Xantial on see 2,54 m, siis Xsara Picassol tervelt 2,76 m (seega 20 cm enam kui Xantial).

Mootoreid on kolm -- kaks bensiini- (1,6- ja 1,8-liitrised) ning üks diiselmootor (2,0 turbo).

Ehkki Picasso esmaesitlus toimub praegu Pariisis, võtab uue auto jõudmine müügisalongidesse veel aega. Tegemist on juba järgmise aastatuhande mudeliga -- Citro?ni pressiosakonna teatel jõuab Xsara Picasso seeriatootmisesse järgmise aasta lõpus ning autot hakatakse tootma Hispaanias Vigos asuvas tehases.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:09
Otsi:

Ava täpsem otsing